مجله اینترنتی گیمیس

آشنایی با خطرات دانه های چیا

“tabnak با شما” – دانه های چیا توجه زیادی را به خود جلب کردند زیرا آنها منابع خوبی از فیبر ، پروتئین ، کلسیم ، منیزیم و اسیدهای چرب امگا -3 هستند …

علیرغم فواید تغذیه ای ، Salvia Hispanica می تواند برای سلامتی شما خطری ایجاد کند. آنها می توانند باعث واکنش آلرژیک ، خفگی ، مشکلات دستگاه گوارش و اختلالات دارو شوند که فقط چند نمونه از عوارض جانبی بالقوه آنها است.

دانه های چیا توجه زیادی را به خود جلب می کنند زیرا منابع خوبی از فیبر ، پروتئین ، کلسیم ، منیزیم و اسیدهای چرب امگا -3 هستند. بسیاری از افراد برای تقویت تغذیه ، دانه های چیا را به غذاهای خود اضافه می کنند ، اگرچه می تواند مدتی طول بکشد تا به پارچه های خشن و شبیه به ژل عادت کند.

خطرات

دلایل مختلفی وجود دارد که باید قبل از اضافه کردن دانه های چیا به رژیم غذایی خود مراقب باشید.

دانستن عوارض جانبی و خطرات بذر چیا می تواند به شما در انتخاب آگاهانه هنگام افزودن دانه های چیا به غذا ، کوکتل یا نوشیدنی کمک کند.

افزایش آگاهی از مشکلات احتمالی همچنین تضمین می کند که می توانید ضمن به حداقل رساندن اثرات منفی ، از مزایای سلامتی دانه های چیا لذت ببرید.

آلرژ

اگر به دانه های چیا حساسیت دارید ، از استفاده از آنها خودداری کنید. اگر یک واکنش آلرژیک شدید (خارش ، گزنه ، تنگی نفس) دارید ، سریعاً به پزشک خود مراجعه کنید.

اگرچه نادر است ، برخی از واکنشهای آلرژیک به دانه های چیا گزارش شده است ، از جمله:

اگزما سرگیجه و ضایعات خارش دار روی دست تورم صورت

آلرژی به دانه کنجد و چیا را می توان به هم وصل کرد. اگر به کنجد حساسیت دارید ، قبل از مصرف دانه های چیا با پزشک خود مشورت کنید.

خطر خفگی

مصرف مقادیر زیادی از دانه های خشک چیا می تواند باعث خفگی شود ، به خصوص در افرادی که در بلع یا آنامنیس مشکل دارند تا مری را مسدود کنند.

دانه های چیا می توانند تا 5 برابر وزن خود را جذب کنند. بنابراین ، خوردن دانه های چیا خشک و سپس آب آشامیدنی می تواند آنها را گسترش داده و در مری گیر کرده و باعث خفگی شود.

با وجود خطر خفگی ، دانه های چیا عمدتاً بی خطر هستند. افراد مبتلا به دیسفاژی یا سابقه مسدود کردن مری باید قبل از خوردن دانه های چیا آنها را خیس کنند ، زیرا خیساندن آنها به آنها اجازه می دهد تا گسترش یابد. دانه های چیا می توانند برای چند ساعت یا یک شب در یخچال مرطوب شوند.

اثر متقابل مواد مخدر

مواد اولیه در دانه های چیا ، مانند فیبر محلول ، می توانند بر جذب یا استفاده از بدن شما از داروهای زیر تأثیر بگذارند:

داروهای دیابت: دانه های چیا با کاهش سرعت جذب کربوهیدرات می توانند قند خون را تثبیت کنند. اگر مقادیر زیادی چیا را با دیابت یا مکمل ها (مانند خرس یا دارچین) مصرف می کنید ، می توانند اثرات آنها را افزایش دهند. قند خون خود را با دقت کنترل کرده و در مورد داروهای خود با پزشک خود مشورت کنید.

داروهای فشار خون: برخی از مطالعات نشان می دهد که دانه های چیا فشار خون را کاهش می دهند. با این حال ، محلول Chia ممکن است جذب برخی داروها را به تأخیر بیندازد و به طور بالقوه دسترسی و اثر را کاهش دهد. شاید شما نیاز به مصرف دانه های چیا و داروهای فشار خون برای چند ساعت داشته باشید.

داروهای مربوط به خون نازک تر (ضد انعقادی): دانه های چیا منبع مهم گیاهی اسیدهای چرب امگا -3 هستند. دوزهای زیاد این اسیدها می توانند لخته های خون را کاهش دهند و می توانند اثرات رقیق کننده خون را افزایش دهند.

مواد معدنی: ممکن است مداخله ای بین دانه های چیا و مواد مغذی خاص وجود داشته باشد. چیا فیبر و اسید فیتریک می تواند جذب مکمل های روی ، کلسیم و آهن را کاهش دهد.

برای کاهش مداخله ، دانه های چیا و مکمل ها را به طور جداگانه مصرف کنید. همچنین می توانید با خرید دانه های جوانه زده چیا یا خیساندن دانه های چیا قبل از غذا ، مقدار اسید فیتیک را کاهش دهید.

هرگونه مراقبت از مصرف دانه های چیا را با پزشک خود به اشتراک بگذارید.

مداخله در جذب مواد مغذی

دانه های چیا در هر وعده تقریباً 2 گرم فیبر را فراهم می کنند. این حدود 2 ٪ از فیبر روزانه توصیه شده برای زنان و بیش از 2 ٪ برای مردان است.

فیبر بیش از حد و فراتر از مقدار روزانه توصیه شده می تواند از جذب مواد معدنی مانند کلسیم ، روی و آهن جلوگیری کند. این مشکل به این دلیل رخ می دهد که فیبر محلول و مخاطی چیا در یک سیستم ژل ضخیم و چسبنده که از جذب مواد مغذی جلوگیری می کند.

مطالعات آزمایشگاهی کاهش در جذب مواد مغذی با انواع خاصی از فیبر را نشان داده است. با این حال ، مطالعات انسانی نتایج مشابهی نداشت.

برخی از مطالعات نشان داده اند که الیاف باعث افزایش جذب مواد مغذی می شوند ، در حالی که مطالعات دیگر اثر منفی فیبر بر جذب را نشان می دهد. این ممکن است به نوع فیبر و میزان دانه چیا مصرف شده بستگی داشته باشد.

معده

همانطور که گفته شد ، دانه های چیا مقدار قابل توجهی فیبر را فراهم می کنند. گرفتن فیبر کافی به جلوگیری از یبوست و کنترل کمک می کند. با این حال ، مصرف مقادیر قابل توجهی از فیبر می تواند باعث مشکلات دستگاه گوارش مانند گاز ، نفخ و درد شکم شود.

هنگامی که فیبر را به رژیم غذایی خود اضافه می کنید ، با مقدار کم شروع کنید و به تدریج افزایش دهید تا عوارض جانبی بالقوه کاهش یابد. آب آشامیدنی همچنین برای حفظ حرکات منظم روده و جلوگیری از عوارض جانبی ضروری است.

افراد مبتلا به بیماری التهابی روده (IBD) ممکن است در هنگام تشدید نیاز به محدود کردن فیبر داشته باشند. با این حال ، بذرهای Chia به دلیل پروتئین بالا ، فیبر و امگا -3 در هنگام بهبودی توصیه می شوند. برخی از مطالعات حتی ارتباطی بین رژیم غذایی امگا -3 -بووت و کاهش خطر IBD نشان داده اند.

خطر سرطان پروستات

طبق مطالعات فعلی ، دانه های چیا ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش یا افزایش دهند. تأثیر آنها بر سرطان با اسید لینولنیک آلفا همراه است.

دانه های چیا منبع مهمی از این اسید چرب است که حدود 5 گرم اسید آلفا -linolenic را تأمین می کند.

یک مطالعه از مطالعات بیشمار نشان می دهد که افزایش مصرف اسید آلفا -لیلیک کمی خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد. با این حال ، مطالعات دیگر گزارش می دهند که افزایش مصرف اسید آلفا -linolenic خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد.

تجزیه و تحلیل دیگر نشان داده است که افزایش اسید آلفالینولنیک بر خطر مرگ سرطان از جمله سرطان پروستات تأثیر نمی گذارد. علاوه بر این ، مطالعات نشان می دهد که دانه های چیا می توانند خطر ابتلا به سایر سرطان ها را کاهش دهند.

سرانجام ، برای درک نقش اسید آلفا لینولنیک در سرطان پروستات ، مطالعات اضافی لازم است.

مشکلات کلیه

اگرچه دانه های چیا سالم هستند و در مقادیر کمی می توانند بی خطر باشند ، اما افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه باید نسبت به استفاده از آنها محتاط باشند.

دانه های چیا 2 میلی گرم پتاسیم و 2 میلی گرم فسفر در هر 2.5 قاشق غذاخوری دارند. هر دو ماده مغذی در افراد مبتلا به بیماری کلیوی به دقت کنترل می شوند.

به عنوان مثال ، افراد مبتلا به بیماری کلیوی ممکن است نیاز به محدود کردن روزانه فسفر به 1 تا 2 میلی گرم داشته باشند. در این حالت ، خوردن دانه های چیا حدود 2 ٪ از مصرف فسفر را فراهم می کند.

افراد مبتلا به سنگ کلیه اگزالات کلسیم باید هنگام خوردن دانه چیا مراقب باشند. دانه های چیا از نظر اگزالات زیاد هستند ، ترکیبی که می تواند به کلسیم وصل شود و سنگ کلیه را تشکیل دهد.

عوارض جانبی در زنان

فیتواستروژن ها ترکیبات طبیعی در گیاهان و دانه ها هستند که تأثیر مشابهی از استروژن دارند.

اگر سرطان حساس به استروژن مانند سرطان پستان یا تخمدان دارید ، ممکن است لازم باشد از غذاهای پر فیتواستروژن خودداری کنید. اما این بدان معنا نیست که شما باید در مورد دانه های چیا نگران باشید.

دانه های چیا حاوی ایزوفلاون ، نوعی فیتواستروژن ها هستند ، اما مقدار کمی دارند. علاوه بر این ، مطالعات نشان داده اند که ایزوفلایز (در سویا) می تواند پس از درمان سرطان پستان به بهبود سلامت زنان کمک کند.

با این حال ، برای محافظت از سلامتی خود در صورت داشتن سرطان حساس به استروژن ، قبل از استفاده از دانه های چیا با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف بیش از حد دانه های چیا ممکن است خطر را افزایش دهد

در مورد خطرات دانه های چیا ، اندازه وعده غذایی مهم است. تغذیه استاندارد دانه های چیا حدود 2 گرم است که حدود 1.5 pp است.

مطالعات برای ارزیابی اثرات سلامت بذر چیا از 1 تا 5 گرم ظرف استفاده شده است. هفت گرم کمتر از 1.5 قاشق چایخوری است. پنجاه گرم حدود 2 قاشق غذاخوری یا یک فنجان یک سوم خواهد بود.

اگر یک لیوان دانه چیا را در یک وعده بخورید ، حدود 2 گرم فیبر یا حدود 2 ٪ تا 5 ٪ از نیاز روزانه خود دریافت خواهید کرد. این یک وعده غذایی بسیار زیاد است و می تواند باعث عوارض جانبی مانند ناراحتی شدید شکم شود ، به خصوص اگر در رژیم غذایی خود به فیبر بالا عادت نکنید.

مقدار بیشتر اسید فیتیک در ظروف بزرگ دانه های چیا همچنین می تواند به کاهش جذب مواد مغذی خاص کمک کند.

آیا خوردن روزانه دانه چیا بی خطر است؟

خوردن دانه های چیا هر روز برای اکثر افراد مشکلی ندارد. همانطور که آن را به یک سوم دانه های چیا در روز محدود می کنید ، احتمالاً می توانید دانه های چیا را به برنامه روزانه خود اضافه کنید تا از مزایای این غذای سالم لذت ببرید. علاوه بر این ، اگر این مقدار را در طول روز توزیع کنید ، خطر عوارض جانبی را کاهش می دهید.

دانه های چیا به عنوان فوق العاده خوب شناخته می شوند. آنها سرشار از فیبر (2 گرم فیبر در هر 2 گرم) ، اسیدهای چرب امگا -3 (2 گرم در هر 2 گرم) ، پروتئین (2 گرم در هر 2 گرم) ، عناصر ردیابی مانند آهن ، منیزیم و آنتی اکسیدان ها هستند که همگی برای سلامتی خوب ضروری هستند.

افزودن دانه های چیا به رژیم غذایی شما از سلامت روده شما پشتیبانی می کند ، قند خون متعادل را حفظ می کند ، کلسترول را کاهش می دهد و به شما در تهیه توصیه هایی برای مصرف فیبر کمک می کند.

افرادی که از رژیم غذایی گیاهی پیروی می کنند ، باید دانه های چیا را در رژیم غذایی خود قرار دهند. دانه های چیا بسیاری از مواد مغذی و مواد مغذی را که ممکن است در رژیم غذایی گیاهی چالش برانگیز باشد فراهم می کند.

ارزش غذایی

اگرچه باید خطرات دانه چیا در نظر گرفته شود ، اما به طور کلی چیا همچنان یک گزینه غذایی سالم و مغذی است. به عنوان مثال ، یک وعده غذایی 1.5 قاشق غذاخوری دانه های چیا حاوی مواد مغذی زیر است:

کالری: 1

پروتئین: 1.5 گرم

کربوهیدرات ها: 1 گرم

فیبر: 1.5 گرم (1 تا 2 ٪ از ارزش روزانه)

چربی: 1.5 گرم

کلسیم: 1 میلی گرم (1.5 ٪ از ارزش روزانه)

آهن: 1.5 میلی گرم (2 ٪ از ارزش روزانه)

منیزیم: 1 میلی گرم (1.5 ٪ از مقدار روزانه)

فسفر: 1 میلی گرم (1.5 ٪ از ارزش روزانه)

پتاسیم: 1 میلی گرم (1.5 ٪ از ارزش روزانه)

روی: 1.5 میلی گرم (4.3 ٪ از ارزش روزانه)

عسل: 1.5 میلی گرم (2 ٪ از ارزش روزانه)

منگنز: 1.5 میلی گرم (2 ٪ از ارزش روزانه)

سلنیوم: 4.3 میکروگرم (4.3 ٪ از ارزش روزانه)

نیاسین (ویتامین B2): 1.5 میلی گرم (4.3 ٪ از ارزش روزانه)

دانه های چیا با چندین ماده معدنی و ویتامین زیاد است. آنها همچنین منبع پروتئین کامل گیاه هستند. با توجه به مقدار زیاد فیبر در هر وعده ، بهتر است بذرهای متعادل چیا مصرف کنید.

منبع: ایران

share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Still hungry? Here’s more