وقتی نان خیلی طولانی در یخچال یا بیرون بماند، کپک زده و باید دور ریخته شود. بنابراین بسیاری از افراد از خود می پرسند کدام نان ها ماندگاری بیشتری دارند و استاندارد ماندگاری نان چیست؟ نان باکیفیت به احتمال زیاد ماندگاری طولانی دارد، اما مشکل اینجاست که بسیاری از ما هنوز با انواع نان های مرغوب آشنا نیستیم.
این کارشناس تغذیه درباره انواع نان، نان های باکیفیت و روش های نگهداری نان برای افزایش ماندگاری می گوید: نان های صنعتی مشکلی ندارند، تاریخ تولید و انقضا روی آن ها مشخص شده، بسته بندی خوبی دارند و ویژگی های خاصی دارند. آن دسته از نان های صنعتی که برچسب نان سبوس دار دارند، بهترین نان ها هستند. شرایط این نوع نان از نظر بهداشتی و نگهداری مشخص است. [نان؛ سنتی یا صنعتی؟]
وی درباره نحوه پخت و ماندگاری نان های سنتی نظر متفاوتی دارد و بیان می کند: روش پخت و ماندگاری نان های سنتی یکنواخت و استاندارد وجود ندارد. آرد بسیاری از این نان ها مناسب نیست، بنابراین برخی از نان های سنتی واقعا کیفیت خوبی ندارند. اگر از نان سنتی استفاده می کنید توصیه می شود از سنگک استفاده کنید. گاهی می توانید از زرشک هم استفاده کنید، در مورد تافتون و لواش، اگر خود نان سبوس دار باشد، استفاده از آن توصیه می شود.
این متخصص تغذیه درباره ویژگی های نان سبوس دار توضیح می دهد: البته این سبوس نیست که پشت نان گذاشته شود. اگر پشت نان سبوس داشته باشد، نباید تصور کرد که می توان آن را به صورت سبوس مصرف کرد، در واقع این سبوس که اغلب استفاده می شود خوراک دام است. در اینجا وقتی به بهترین نان اشاره می کنیم، منظور نان هایی است که حاوی سبوس گندم هستند. زمانی که گندم آسیاب می شود باید حاوی سبوس باشد. بر اساس اصول پخت، سنگک به عنوان بهترین نان باید سبوس بیشتری داشته باشد، اما اینکه آیا واقعاً سبوس آن نسبت به سایر نان ها بیشتر است، بحث دیگری است. این مربوط به کنترل کیفی و عملکرد مسئولان اجرایی است، ما نمیتوانیم در مورد کنترل کیفی اظهار نظر کنیم و فقط مسئولین نظارت بر نانواییها میتوانند این کار را انجام دهند.
رحمانی درباره بهترین نان ها و نحوه نگهداری آن ها نیز می گوید: نان های آرد سفید چه صنعتی و چه سنتی برای سلامتی مفید نیستند بنابراین از نان های تهیه شده از آرد سبوس دار استفاده شود. حفظ نان های سنتی با توجه به اینکه کیفیت آرد چندان مناسب نیست، کار ساده ای نیست. اگر خانواده ها نان را برای مصرف روزانه می خواهند، آن را بسته بندی و فریز کنند یا در واقع پس از بریدن نان، آن را در کیسه ای گذاشته و سپس در فریزر قرار دهند. یکی دو ساعت قبل از مصرف از فریزر خارج کرده و مصرف کنید.
وی تاکید می کند: نان های سنتی ماندگاری خوبی ندارند و نمی توانند دو یا سه روز در فریزر بمانند. به همین دلیل ایده آل ترین راه برای مصرف نان، خرید آن به صورت تازه و روزانه است. یعنی مردم هر روز از نانوایی نان تازه می خرند که ممکن است به دلیل مشغله کاری برای بسیاری از افراد امکان پذیر نباشد.
شهروندی آنلاین