این دسر خوشمزه پاییزی، شما را در مقابل سرماخوردگی ایمن می‌کند

موفقیت


این دسر خوشمزه پاییزی از شما در برابر سرماخوردگی محافظت می کند

“من با تو می درخشم” – فرنی انجیر به دلیل خواص انجیر سرشار از کلسیم، کربوهیدرات و ویتامین های مختلف است و به همین دلیل صبحانه ای مقوی به ویژه برای کودکان و نوزادان محسوب می شود.

فرنی انجیر یکی از انواع فرنی مغذی و خوشمزه است. فرنی با انجیر یا با مغزهایی مانند گردو را می توان به عنوان صبحانه کامل و سالم و یا در غذاهای مختلف سرو کرد.

در این مقاله طرز تهیه پوره انجیر و نکات و ترفندهای مهم آشپزی برای خوش طعم شدن آن را یاد می گیریم.

مواد لازم برای تهیه فرنی انجیر خانگی

شیر (سرد و ترجیحا کامل): 2 لیوان فرانسوی دسته دار

انجیر خشک: 10 عدد

آرد گندم: ۲ قاشق غذاخوری

نشاسته ذرت: 2 قاشق غذاخوری

گلاب: 2 قاشق غذاخوری

دارچین، خلال پسته، خلال بادام و رزماری خشک: برای تزیین پوره انجیر

زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه
زمان پخت فرنی انجیر: 30 دقیقه

مراحل درست کردن فرنی انجیر ساده

فرنی انجیر به دلیل خواص انجیر سرشار از کلسیم، کربوهیدرات و ویتامین های مختلف است و به همین دلیل صبحانه ای سالم به ویژه برای کودکان و نوزادان محسوب می شود. این دسر خوشمزه ایرانی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و از سرماخوردگی به خصوص در فصل پاییز و زمستان محافظت می کند.

مرحله 1: انجیر خشک را آماده کنید

در مرحله اول طرز تهیه پوره انجیر حدود ده عدد انجیر خشک (روش های خشک کردن انجیر) را در کمی آب جوش بریزید و چند دقیقه بگذارید تا کاملا نرم شوند. سپس انجیرها را آبکش کنید و صبر کنید تا آب اضافی آن خارج شود.

مرحله 2: انجیر را خرد کنید

بعد از آبکش کردن انجیرها باید آنها را کاملا له کنید. انجیرهای نرم شده را با هر وسیله ای که دارید، مانند همزن برقی یا همزن، کاملاً پوره کنید تا پوره شوند.

مرحله سوم: آرد و نشاسته ذرت را با هم مخلوط کرده و الک کنید

قبل از شروع پختن پوره انجیر، ابتدا آرد گندم و نشاسته ذرت را با هم ترکیب کنید. این مخلوط را دو بار صاف کنید. این کار از تشکیل گلوله آرد در حین پخت جلوگیری می کند و به پوره انجیر بافت نرم و یکنواختی می دهد.

مرحله 4: شیر و آرد را مخلوط کنید

شیر سرد را در قابلمه مناسبی بریزید و آرد الک شده را به آن اضافه کنید. شیر و آرد را با قاشق یا هم بزنید تا آرد در شیر حل شود و کاملا مخلوط شود. به هم زدن ادامه دهید تا هیچ گلوله ای در شیر باقی نماند.

مرحله پنجم: مخلوط آرد و شیر را روی اجاق بگذارید

در این مرحله طرز تهیه فرنی با انجیر خشک، وقتی آرد کاملا در شیر حل شد، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید شیر حباب بزند. مخلوط آرد و شیر را مدام هم بزنید تا نچسبد.

مرحله 6: شکر را اضافه کنید

برای فرنی که با انجیر درست می شود باید در این مرحله شکر اضافه کنید. شکر را با بقیه مواد مخلوط کنید تا کاملا در مایه انجیر حل شود.

مرحله هفتم: انجیر را به پوره اضافه کنید

وقتی رب انجیر غلیظ شد انجیرهایی را که از قبل آماده کرده بودید و پوره کرده بودید اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. دو تا سه دقیقه اجازه دهید انجیر خشک با سایر مواد فرنی مخلوط شود و روی حرارت قرار گیرد.

مرحله 8: گلاب را اضافه کنید

در مرحله آخر درست کردن فرنی انجیر خشک گلاب را اضافه کنید و وقتی عطر گلاب به خوبی در فرنی پخش شد فرنی را از روی حرارت بردارید.

مرحله آخر: پوره انجیر را سرو کنید

وقتی فرنی به غلظت مناسب رسید، آن را از روی حرارت بردارید. کچمک را در ظروف مناسب سرو کنید. اجازه دهید کمی خنک شود و سپس تزیین کنید و به میزان دلخواه با پودر دارچین، خلال بادام، خلال بادام و رزماری یا مغزهای دیگری که دوست دارید سرو کنید.

نکات مهم در تهیه فرنی انجیر مجلسی

از آنجایی که انجیر طعم شیرینی دارد، می توانید از شکر کمتری در تهیه این فرنی استفاده کنید.

آرد را حتما الک کنید، این کار روی قوام نهایی فرنی که با انجیر میپزید تاثیر زیادی دارد.

فراموش نکنید قبل از گذاشتن کچمک روی اجاق، آرد را در شیر تازه سرد حل کنید. آرد در شیر داغ خوب حل نمی شود و گلوله می شود.

مهم ترین نکته در طرز پخت فرنی انجیر هم زدن مداوم روی حرارت ملایم است. اگر دوغاب خوب مخلوط نشود به غلظت مناسب نمی رسد و مواد به صورت گلوله دیده می شوند.

فرنی را حتما داغ داخل ظرف مورد نظر بریزید زیرا پس از سرد شدن حالت پذیری خود را از دست می دهد.

برای نرمتر شدن بافت فرنی انجیر می توانید در آخرین مرحله بعد از قوام شدن فرنی کمی روغن به آن اضافه کنید.

برای طعم دادن و خوش طعم شدن فرنی می توانید مقداری پودر هل یا الکل، پودر کاکائو یا زعفران آب پز شده به فرنی اضافه کنید.

اگر فرنی خیلی سفت و غلیظ باشد بعد از سرد شدن ترک می خورد.

اگر می خواهید فرنی شما غلیظ تر باشد، می توانید مقدار نشاسته را بیشتر تخمین بزنید.

برای نرمتر شدن بافت فرنی انجیر از شیر پرچرب استفاده کنید و استفاده از خامه در تهیه این نوع فرنی بافت آن را نرمتر می کند.

اگر هنگام تهیه فرنی از خامه هم استفاده می کنید، قبل از افزودن خامه، مطمئن شوید که خامه در دمای اتاق باشد و فرنی کمی خنک شده باشد. در غیر این صورت خامه داخل فرنی منسجم می شود.

برای تهیه فرنی انجیر کافیست مقداری گردوی خرد شده به فرنی اضافه کنید.

منبع: عصر ایران



Source link

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *