ترب یکی از سبزیجات پرطرفدار در سرتاسر جهان است که امروزه توسط برخی از مقامات معتبر جهانی به عنوان «سالمترین سبزی جهان» شناخته میشود. دلیل این نام گذاری به دلیل تراکم بالای مواد مغذی در این سبزی خاص است.
اگر بخواهیم بررسی کنیم که هر ماده غذایی به ازای هر 100 کالری چند درصد از نیاز روزانه بدن به مواد مغذی تامین می شود، سبزی شاهی از 100 نمره 100 می گیرد، اما واقعاً چه فوایدی دارد و چه عواملی باعث ایجاد آن ها می شود؟!
1. شاهی اثر ضد التهابی قوی دارد
اولین ویژگی شاهی که اهمیت آن را دو چندان می کند خاصیت ضدالتهابی آن است. خاصیت ضد التهابی شاهی باعث می شود که این سبزی در مبارزه با استرس اکسیداتیو بسیار توانمند باشد. محققان می گویند شاهی بهترین منبع ترکیب خاصی به نام فنتیل ایزوتیوسیانات (PEITC) است. این ماده ویژه رشد سلول های سرطانی را کاهش می دهد، خاصیت ضد التهابی دارد و اثرات آنتی اکسیدانی قابل توجهی دارد.
2. شاهی سرشار از ویتامین K است
شاید شنیده باشید که افزودن کلم یا کلم بروکلی به رژیم غذایی برای افزایش دریافت ویتامین K طبیعی ضروری است، اما شاهی سرشار از ویتامین K نیز هست. در واقع، هر فنجان شاهی حاوی حدود 85 میکروگرم ویتامین K است، در حالی که روزانه نیاز این ماده برای بزرگسالان حدود 120 میکروگرم است. بنابراین، با گنجاندن یک وعده شاهی در رژیم غذایی روزانه خود، می توانید مقدار زیادی ویتامین K مورد نیاز بدن خود را تامین کنید.
3. شاهی از قلب محافظت می کند
سبزی شاهی سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی است که فواید زیادی برای سلامت قلب دارد. شاهی فاقد چربی اشباع شده و سدیم بسیار کمی دارد که هر دوی آنها برای حفظ سلامت قلب بسیار مهم هستند. در همین حال، شاهی حاوی 3 ریز مغذی مهم در رژیم غذایی DASH است. منیزیم، پتاسیم و کلسیم. این رژیم غذایی است که برای کاهش فشار خون و کلسترول خون برای مبارزه با بیماری های قلبی استفاده می شود، در حالی که خود سبزی شاهی می تواند به تقویت سلامت قلب کمک کند. شاهی حاوی نیترات های غذایی است که ممکن است سلامت رگ های خونی را تقویت کند، گردش خون را افزایش داده و نقش مثبتی در تنظیم فشار خون دارد. این نیترات ها در بدن به اکسید نیتریک تبدیل می شوند که همان ترکیبی است که التهاب رگ های خونی را تسکین می دهد و عملکرد قلب و عروق را تقویت می کند.
4. شاهی حاوی ترکیبات ضد سرطانی است
کلم پیچ به چندین روش به سلامت قلب، استخوان و چشم کمک می کند و در عین حال التهاب را کاهش می دهد. مجموعه خواص شاهی این سبزی را به یکی از مواد غذایی باکیفیت و مهم برای محافظت از بدن در برابر سرطان تبدیل کرده است. محققان می گویند ترکیبات زیست فعال موجود در شاهی مانند گلوکوزینولات ها می توانند از رشد سلول های سرطانی جلوگیری کرده و نقش مثبتی در از بین بردن این سلول ها داشته باشند، در حالی که همین ویژگی به محافظت از بدن در برابر انواع سرطان کمک می کند. وجود انواع آنتی اکسیدان ها و فیتوکمیکال ها (ترکیبات شیمیایی گیاهی) در سبزی شاهی نیز باعث می شود که مصرف منظم این سبزی خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
اخبار سلامت