یک مطالعه جدید نشان می دهد که مصرف پرتقال می تواند به کاهش خطر افسردگی کمک کند. مطالعات بر رابطه مثبت بین تغذیه میوه مرکبات و سلامت روان تأکید می کند و نشان می دهد که میوه ها می توانند با تأثیرگذاری بر میکروبی روده ، به بهبود خلق و خوی کمک کنند.
نارنجی به عنوان یکی از میوه هایی که می تواند خطر افسردگی را کاهش دهد ، در یک مطالعه جدید مورد بحث قرار گرفته است. مطالعات قبلی نشان می دهد که تغییرات شیوه زندگی ، به ویژه یک رژیم غذایی سالم ، می تواند به کاهش خطر افسردگی کمک کند. در همین حال ، غذاهایی مانند روغن زیتون ، آجیل و اکنون نارنجی به عنوان عوامل مؤثر بر سلامت روان شناخته می شوند.
افسردگی یک اختلال روانی شایع است که بر روحیه شخص تأثیر می گذارد و طبق آمار ، حدود 5 میلیون نفر در سراسر جهان از این بیماری رنج می برند. عوامل مختلفی مانند سابقه خانوادگی ، تغییرات هورمونی ، استرس و بیماریهای مزمن می توانند باعث افسردگی شوند.
مطالعات اخیر نشان داده است که تغذیه سالم و سبک زندگی کافی ، به ویژه رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی ، می تواند به جلوگیری از افسردگی کمک کند. این بار محققان نارنجی را به عنوان یک عامل جدید معرفی کرده اند.
برای این مطالعه ، داده های بیش از 5 زن زندگی متوسط بین 1 تا 2 سال بررسی شده است. در این مطالعه ، شرکت کنندگان به طور دوره ای سؤالاتی در مورد رژیم غذایی و افسردگی خود ارسال کردند. نتایج نشان می دهد که مصرف میوه مرکبات ، به ویژه پرتقال ، با افزایش فراوانی یک نوع باکتری مفید در روده به نام Fausnitzii همراه است.
این باکتری به دلیل خاصیت ضد التهابی و پشتیبانی از سیستم ایمنی بدن شناخته شده است و تأثیر مثبتی بر دستگاه گوارش ، چاقی و حتی دیابت نوع 2 در مطالعات حیوانی دارد. جالب اینجاست که محققان دریافتند که در افراد مبتلا به افسردگی ، باکتری بیشتر در میکروبیوم روده بود.
راج ماهتا ، محقق ارشد دانشگاه هاروارد می گوید: “ما دریافتیم که خوردن پرتقال متوسط در روز می تواند خطر افسردگی را تا 5 ٪ کاهش دهد.” اثر مثبت مربوط به مصرف میوه مرکبات است و با کاهش خطر افسردگی ، بین سایر میوه ها مانند سیب یا موز ارتباطی وجود ندارد.
دانشمندان بر این باورند که باکتری های Faecalibacterium prasnitzii در بهبود خلق و خوی و کاهش افسردگی نقش دارند و بر مسیرهای متابولیکی که به تولید انتقال دهنده های عصبی مانند سروتونین و دوپامین کمک می کنند ، تأثیر می گذارد. این انتقال دهنده های عصبی نه تنها بر نحوه عملکرد دستگاه گوارش تأثیر می گذارد بلکه می تواند به مغز نیز برسد و در نهایت بر روحیه افراد و سلامت روانی تأثیر بگذارد.
این مطالعه نشان می دهد که ساده ترین تغییرات در رژیم غذایی ، مانند اضافه کردن نارنجی به رژیم غذایی روزانه ، می تواند به طور مؤثر خطر افسردگی را کاهش دهد.