کارشناس مرکز بهداشت کرمانشاه به مردم توصیه کرد که از مصرف بیش از حد زولیا و اوبلی در ماه رمضان ماه مقدس خودداری کنند.
محمد گفت گولامی گفت بسیاری از افراد در ماه رمضان ماه مقدس زولیا و اوبلی را خریداری و مصرف می کنند.
وی به مضرات مصرف زولبیا و بامیه اشاره کرد و ادامه داد: زولبیا و بامیه مواد مغذی ندارند و نمی توانند مواد لازم را به ویژه در شرایط روزه دار تحویل دهند. بنابراین ، توصیه نمی شود از آن در تغذیه IFAR و جادو استفاده کنید.
این متخصص تغذیه همچنین از قند زیاد در زولبیا و بامیه یاد کرد و افزود: “این شکر شیرین قند زیادی دارد و بنابراین مصرف آن می تواند به سرعت قند افراد را افزایش دهد.”
غولمی گفت که زولبیا و بامیه در روغن زیاد سرخ می شوند و همچنین ممکن است چربی های بالایی داشته باشند که برای بیماری های قلبی عروقی توصیه نمی شود.
وی گفت: توصیه می شود اگر مردم قصد خوردن زولبیا و بامیه را داشته باشند ، باید از زولبیا و بامیا استفاده کنند که کمتر سرخ شده و بو داده می شوند.
کارشناس مرکز بهداشت کارما از همه خواسته است تا میزان مصرف زولبیا و بها را محدود کنند و بیماران دیابتی مبتلا به عروق قلبی عروقی باید تا حد امکان از این نوع شیرینی جلوگیری کنند.
وی گفت: “مردم می توانند زولبیا و بامیه را با سایر غذاهای مفید مانند خرما جایگزین کنند.”
گولامی بر لزوم تهیه زولبیا و بامیه از مراکز مجاز که می توانند مرکز بهداشت و سایر دستگاه ها را تحت نظر داشته باشند ، تأکید کرد و خاطرنشان کرد: مکمل های غیرمجاز که سلامت انسان را تهدید می کنند می توانند در زولبیا و بها استفاده کنند.
isna