برخلاف تصور عامه ، رنگ پوسته تخم مرغ هیچ تاثیری در کیفیت آن ندارد ، اما عوامل دیگری مانند محیط زندگی و میزان استرس مرغ می تواند بر کیفیت تخم ها تأثیر بگذارد.
به گفته خط جهنم ، بسیاری از افراد در انتخاب تخم های سفید و قهوه ای ترجیحات شخصی دارند. برخی بر این باورند که تخم های قهوه ای طبیعی تر و تازه تر هستند ، در حالی که برخی دیگر تخم های سفید را تمیز تر و خوشمزه تر می دانند. اما تفاوت بین این دو فراتر از رنگ پوسته؟ تخم مرغ ها به رنگ های مختلف در دسترس هستند و رایج ترین آن سفید و قهوه ای است. اما دلیل این تفاوت چیست؟ دلیل اصلی این تفاوت ، نژاد مرغ است. برخی از نژادهای خاص ، مانند آراوانای و آراران ها ، حتی تخم مرغ هایی را در آب آبی یا سبز دراز می کشند. رنگ غلاف تخم مرغ به دلیل رنگدانه های تولید شده توسط مرغ است. در تخم های قهوه ای ، رنگدانه اصلی IX Protopropirin است که از ترکیبی از “ژامبون” (مولکولی که خون قرمز می دهد) تشکیل شده است. در تخم های آبی ، رنگدانه Biberin این رنگ را ایجاد می کند ، که ترکیبی است که گاهی اوقات آبی آبی-سبز است.
اگرچه ژنتیک عامل اصلی در تعیین رنگ تخم مرغ است ، اما عوامل دیگری مانند سن مرغ ، محیط و رژیم غذایی نیز می تواند بر شدت رنگ تأثیر بگذارد. یکی از اعتقادات متداول این است که تخم های قهوه ای از سفید پوستان قوی تر هستند. اما تفاوت معنی داری بین آنها وجود ندارد. مطالعات نشان می دهد که رنگ پوسته تأثیر کمی در ترکیبات تخم مرغ دارد و تفاوت اصلی فقط در رنگدانه های پوسته است. با این حال ، محیط زندگی مرغ تأثیر زیادی در کیفیت غذایی تخم مرغ دارد. به عنوان مثال ، تخم های به دست آمده از مرغ در محیط باز معمولاً 2 تا 5 برابر بیشتر ویتامین D نسبت به تخم های صنعتی دارند. همچنین ، مرغ هایی که رژیم غذایی امگا -3 -بوت دارند تخم هایی با مقادیر بیشتری از این اسیدهای چرب تولید می کنند.
برخی بر این باورند که تخم های قهوه ای راحت تر از سفیدپوستان هستند. اما ، مانند ارزش غذایی ، تفاوت کمی در طعم وجود دارد. آنچه واقعاً بر طعم تخم مرغ تأثیر می گذارد ، نژاد مرغ ، نوع تغذیه ، تازگی و روش پخت و پز است. تخم های محلی ، که مستقیماً از مزارع خریداری می شوند ، معمولاً طعم بهتری دارند زیرا تازه هستند ، نه تحت پردازش صنعتی و حمل و نقل طولانی. روش پخت و پز همچنین می تواند بر طعم و مزه تأثیر بگذارد. به عنوان مثال ، یک مطالعه نشان داد که تخم مرغ های سرخ شده دارای طعم مشابهی هستند ، اما تخم مرغ های آب پز دارای طعم و گوگرد متفاوت از مرغ های سرشار از روغن ماهی هستند. اگرچه هیچ تفاوتی در ارزش و کیفیت تغذیه ای بین تخم های قهوه ای و سفید وجود ندارد ، اما تخم های قهوه ای معمولاً گران تر هستند.
این به دلایل تاریخی باز می گردد. در گذشته مرغ هایی که تخم های قهوه ای می گذارند بزرگتر بودند و تخم مرغ کمتری داشتند. بنابراین ، قیمت پرورش بیشتر است و قیمت آن به قیمت تخم مرغ منتقل می شود. اگرچه امروزه هزینه پرورش مرغ های قهوه ای و سفید تقریباً برابر است ، اما تخم های قهوه ای هنوز گران تر هستند. این تا حدی به این دلیل است که تخم های ارگانیک ، که معمولاً گران تر هستند ، نسبت به نژادهای قهوه ای گران تر هستند. اگر رنگ پوسته مهم نیست ، پس از خرید تخم مرغ چه عواملی باید در نظر گرفته شود؟
تخم های ارگانیک: تخم هایی که “ارگانیک” هستند از مرغ هایی که از غیر آنتی بیوتیک تغذیه می شوند و به فضای فضای باز دسترسی دارند ، بدست می آیند.
تخم مرغ های بدون سلول: این مرغها در سلول های کوچک ذخیره نمی شوند ، اما هنوز هم می توانند در یک محیط داخلی شلوغ زندگی کنند.
انتشار تخم مرغ در محیط رایگان: این تخم مرغ ها از مرغ هایی هستند که به فضای باز دسترسی دارند.
تخم مرغ های امگا -3 -3: این تخم مرغ ها از مرغ هایی هستند که رژیم غذایی امگا -3 را دارند و بنابراین برای سلامت قلب مفیدتر هستند.
تخم مرغ های محلی و خانگی: این تخم ها معمولاً جدیدتر هستند و از مرغ هایی با دسترسی به غذای طبیعی تر به دست می آیند.
سرانجام ، انتخاب بین تخم های سفید و قهوه ای بیشتر به سلیقه و بودجه شخصی بستگی دارد ، نه ارزش غذایی. اگر به دنبال تخم مرغ با کیفیت بالاتر هستید ، باید به جای رنگ کردن پوسته تخم مرغ ، در مورد چگونگی رشد مرغ و رژیم آنها فکر کنید.
دور