شاید سگهایی که چوب می سازند خاصیت مهمی را در این مورد پیدا کرده اند. ما نیازی به نیش زدن چیزها با شور و شوق این حیوانات نداریم ، اما اصل این ایده ، یعنی جویدن مواد ایمن و بادوام ، ممکن است ارزش امتحان کردن را داشته باشد.
طبق یک مطالعه جدید ، جویدن یک جامد به عنوان یک درخت می تواند سطح آنتی اکسیدان طبیعی در مغز انسان را افزایش دهد و به نوبه خود می تواند حافظه خود را بهبود بخشد.
البته بسیاری از افراد تاج هایی هستند که نرم تر هستند ، اما لذت بخش تر از چوب هستند و مشکلی با تکه های چوب روی زبان ندارند. مطالعات قبلی نشان می دهد که جویدن آدامس به طور قابل توجهی فعالیت مغز را افزایش می دهد. فریبنده ، حتی اگر آدامس ، جریان خون را به مغز تحریک می کند ، که می تواند عملکرد شناختی را بهبود بخشد.
به نظر می رسد افزایش جریان خون به مغز عملکردهای مختلف شناختی را بهبود می بخشد. جالب اینجاست که شواهد بالینی همچنین نشان می دهد که افرادی که دارای مشکلات جویدن هستند ، معمولاً از عملکرد شناختی بیشتری رنج می برند و از نظر روحی بیشتری نیز در دسترس هستند. با این حال ، هنوز مشخص نیست که چه تغییرات متابولیکی خاص در عملکرد شناختی پس از افزایش جریان خون رخ می دهد.
افشای یک جامد می تواند حافظه را بهبود بخشد
در یک مطالعه جدید ، محققان توضیحی احتمالی برای استرس اکسیداتیو در بافت های عصبی را بررسی کردند. استرس اکسیداتیو قبلاً به عنوان یکی از عوامل اصلی کاهش عملکرد شناختی شناخته شده است.
فرآیندهای متابولیک مختلف مولکول های مضر به نام اکسیژن فعال (ROS) تولید می کنند که می تواند باعث آسیب اکسیداتیو مغز شود. یکی از مهمترین مکانیسم های محافظ مغز در برابر این استرس اکسیداتیو ، آنتی اکسیدان به نام گلوتاتیون (GSH) است که وظایف مهم و بسیاری در بدن دارد. از جمله محافظت از نورون ها در برابر گونه های اکسیژن فعال.
محققان سعی کرده اند نقش احتمالی گلوتاتیون را در تلاش برای درک تأثیر جویدن بر عملکرد شناختی آزمایش کنند. با وجود اهمیت بسیار زیاد این آنتی اکسیدان در مغز ، ارتباط بین سطح گلوتاتیون و جراحی جویدن محبوبیت کمتری دارد.
محققان چهار دانشجو سالم را از دانشگاه Daigo در کره جنوبی انتخاب کردند و آنها را به دو گروه تقسیم کردند. گروه اول آدامس 4 نفره آدامس بود و از گروه دوم دو نفر خواسته شد تا برای معاینه زبان به دنبال چوب پزشکی باشند.
بیشتر بخوانید
شرکت کنندگان به مدت پنج دقیقه آدامس یا درخت جویدنی را جویدند ، در حالی که محققان از طیف سنجی MRS (MRS) برای اندازه گیری سطح گلوتاتیون در کمربند مغزی قدامی خود ، یک منطقه کلیدی در کنترل شناختی ، قبل و بعد از جویدن استفاده کردند. همچنین ، همه شرکت کنندگان قبل و بعد از جویدن یک آزمایش شناختی انجام دادند.
محققان گزارش می دهند که جویدن به طور قابل توجهی سطح گلوتاتیون را در قشر قدامی افزایش می دهد ، به خصوص در گروه چوب در مقایسه با گروه لثه.
همچنین ، نتایج آزمایش های شناختی نشان می دهد که افزایش غلظت گلوتاتیون به طور مستقیم با بهبود عملکرد حافظه مرتبط است. به عبارت دیگر ، افرادی که به دنبال درخت بودند و افزایش بیشتری در سطح گلوتاتیون داشتند ، در تست های شناختی نیز عملکرد بهتری داشتند.
افزایش غلظت گلوتاتیون مستقیماً با بهبود عملکرد حافظه مرتبط است
محققان می نویسند: “تا آنجا که ما می دانیم ، این اولین مطالعه است که نشان می دهد جویدن می تواند سطح آنتی اکسیدان های مغزی انسان را تغییر دهد و افزایش این آنتی اکسیدان ها با عملکرد شناختی همراه است.” نویسندگان این مقاله تأکید می کنند که مطالعات اضافی با نمونه های بزرگتر ، جمعیت متنوع تر و معاینه در مناطق مختلف مغز ضروری است.
آزمایش اخیر فقط به مدت پنج دقیقه فقط دو ماده را آزمایش می کند. بنابراین ، تحقیقات آینده برای کشف مواد مختلف و جویدن طولانی تر بهتر است. این اکتشافات خود شواهد کافی برای توصیه جویدن درخت برای بهبود حافظه ارائه نمی دهند. اما آنها سرنخ های جالبی به ما می دهند. از طرف دیگر ، اگر تأثیر مثبت چوب جویدن تأیید شود ، این می تواند خبر خوبی باشد. از آنجا که مدیریت سطح گلوتاتیون در مغز یک چالش است.
محققان در پایان: “از آنجا که هنوز هیچ داروی نهایی یا روش افزایش سطح گلوتاتیون در مغز وجود ندارد ، اکتشافات ما نشان می دهد که جویدن مواد جامد جامد ممکن است راهی مؤثر برای افزایش سطح این آنتی اکسیدان در مغز باشد.”
این مطالعه در The Fronters در علوم اعصاب سیستم منتشر شد.