خرفه (خرفه) گیاهی یک ساله است که در سراسر جهان پراکنده می شود. در برخی از کشورها، خرفه را یک علف هرز می دانند، اما در بسیاری از نقاط جهان از این گیاه در رژیم غذایی استفاده می شود یا اهداف دارویی دارد. در فرهنگ چینی، خرفه به عنوان “سبزیجات برای طول عمر طولانی” شناخته می شود.
از آنجایی که خرفه یک گیاه آبدار است (گیاهی که می تواند آب را نگه دارد)، می تواند در آب و هواهایی رشد کند که بسیاری از گیاهان دیگر نمی توانند رشد کنند. طبیعت مقاوم آن، خرفه را برای مناطق بسیار خشک و گرم و یا باغبانانی که وقت آبیاری منظم گیاهان خود را ندارند، انتخابی عالی کرده است. این گیاه که اغلب نادیده گرفته می شود فواید سلامتی شگفت انگیزی دارد.
سازمان بهداشت جهانی خرفه را یکی از پرمصرف ترین گیاهان دارویی در جهان اعلام کرد. این گیاه خواص شگفت انگیزی دارد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.
سرشار از آنتی اکسیدان
رادیکال های آزاد مولکول های ناپایداری در بدن هستند که باعث آسیب سلولی می شوند. آنتی اکسیدان ها ترکیبات خاصی هستند که در گیاهان و غذاهای گیاهی یافت می شوند و با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند. به نقل از وب سایت WebMDخرفه حاوی آنتی اکسیدان های زیر است:
ویتامین A: ویتامین A از چشم ها محافظت می کند و سیستم ایمنی را بهبود می بخشد. این ویتامین همچنین برای سلامت اندام های بدن حیاتی است زیرا از تقسیم سلولی سالم پشتیبانی می کند.
بتاکاروتنبتاکاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل می شود. توانایی بتاکاروتن در کاهش تعداد رادیکال های آزاد در بدن ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند.
ویتامین سی: ویتامین C کلاژن و عروق خونی را سالم نگه می دارد و به بهبود زخم ها کمک می کند.
گلوتاتیون: این پروتئین خاصیت ضد سرطانی دارد. برگ خرفه نسبت به اسفناج گلوتاتیون بیشتری دارد.
ملاتونینملاتونین نه تنها به بهبود خواب کمک می کند، بلکه التهاب را کاهش می دهد و به مدیریت سیستم ایمنی کمک می کند.
بتالین: اگرچه تحقیقات بیشتری لازم است، اما به نظر می رسد این ماده طبیعی که به ساقه خرفه رنگ قرمز می دهد دارای خواص ضد ویروسی، ضد باکتریایی و ضد قارچی است.
کاهش خطر ابتلا به سرطان
خرفه حاوی ترکیباتی مانند فلاونوئیدها، آلکالوئیدها و پلی ساکاریدها است که فعالیت ضد سرطانی دارند. مطالعات اولیه نشان می دهد که برخی از این مواد قدرتمند ممکن است روزی برای درمان سرطان استفاده شوند.
اسیدهای چرب امگا 3 در ماهی یافت می شوند و معمولاً در گیاهان یافت نمی شوند. البته از این نظر خرفه استثنا است و میزان امگا 3 موجود در خرفه بیشترین مقدار ثبت شده در گیاهان زمینی است. این چربیهای ضروری میتوانند شریانها را سالم نگه دارند و به پیشگیری از سکته مغزی، حملات قلبی و سایر اشکال بیماری قلبی کمک کنند. اسیدهای چرب امگا 3 همچنین ممکن است به کاهش خطر زوال عقل و برخی سرطان ها از جمله سرطان سینه کمک کند.
مطالعات نشان می دهد که خوردن خرفه می تواند قند خون ناشتا را کاهش دهد. اگر دیابت نوع 2 دارید، خرفه ممکن است برای شما مفید باشد.
اگرچه تحقیقات بیشتری باید انجام شود، برخی شواهد نشان می دهد که خرفه ممکن است به کاهش وزن افراد با BMI بالا کمک کند. رسیدن به وزن مناسب یکی از بهترین راه ها برای مدیریت قند خون و پیشگیری از عوارض دیابت است.
سلامت استخوان
خرفه منبع خوبی از دو ماده معدنی کلسیم و منیزیم است که برای سلامت استخوان ها مهم هستند. بدن شما کلسیم نمیسازد، بنابراین برای داشتن استخوانها و دندانهای سالم باید آن را به طور منظم از غذا دریافت کنید.
حدود 60 درصد از منیزیم موجود در بدن شما در استخوان های شما ذخیره می شود. منیزیم به ساخت سلولهای خونساز کمک میکند و در تنظیم هورمونها نقش دارد که به بدن در استفاده از کلسیم کمک میکند. دریافت کافی از این دو ماده معدنی می تواند سلامت استخوان شما را بهبود بخشد و از عوارض پوکی استخوان و پیری جلوگیری کند.
سایر فواید خرفه
اگرچه تحقیقات بیشتری برای نتیجهگیری قطعی مورد نیاز است، مطالعات اولیه نشان میدهد که ترکیبات طبیعی موجود در خرفه ممکن است در موارد زیر مفید باشد:
- التیام زخم
- سلامت کبد
- مشکلات گوارشی (مانند زخم معده)
- عفونت های ویروسی
- عفونت های باکتریایی
- عفونت های قارچی