بسیاری از مطالعات خواص سالم سیر را مورد مطالعه قرار داده اند ، از جمله اینکه آیا سیر می تواند در جلوگیری از سرماخوردگی یا کوتاه شدن مؤثر باشد. سایر کاربردهای ممکن سیر شامل کاهش فشار خون ، پیشگیری و درمان بیماری های قلبی و پیشگیری از سرطان است.
سیر برای هزاران سال در معالجه بیماری هایی که مربوط به مصر باستان است استفاده شده است. در سال ششم ، شیمیدان فرانسوی لوئیس پاستور ، که کشف کرد که میکروب ها باعث این بیماری شده است ، توانایی مقابله با باکتری ها را به یاد می آورد.
سیر بسیار سازگار است. می توانید آن را خام ، آماده یا اضافه کنید. اما تا چه اندازه در اثرات سلامتی مؤثر است؟ مطالعات زیادی انجام شده است و نشان می دهد که سیر دارای خواص امیدوار کننده ای است ، اما مزایای آن هنوز کاملاً اثبات نشده است.
1. تقویت سیستم ایمنی بدن
سیر حاوی مجموعه ای از مواد مغذی مانند پتاسیم ، فسفر ، روی و گوگرد است. این مواد مغذی می توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از بیماری های عفونی کمک کنند. سیر می تواند سلولهای ایمنی مهم مانند ماکروفاژها ، لنفوسیت ها ، سلولهای کشنده طبیعی و ائوزینوفیل ها را فعال کند.
اگرچه هنوز مشخص نیست که کدام ترکیبات مسئول این پاسخ های ایمنی هستند ، این مطالعه ادامه می یابد.
عصاره سیر قدیمی می تواند به ویژه در تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثر باشد. این عصاره با برش و خیساندن سیر به مدت 6 ماه در مایع تهیه می شود که باعث افزایش برخی ترکیبات از جمله پروتئین به نام لکتین می شود.
گزارش شده است که لکتین برای بدن مضر است و در صورت استفاده از خام یا بزرگ می تواند باعث هضم ضعیف شود ، اما مطالعات دیگر نشان می دهد که این پروتئین ممکن است برای سیستم ایمنی بدن مفید باشد.
2. از سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری کنید
سیر می تواند به جلوگیری از ویروس های رایج که باعث سرماخوردگی و آنفولانزا می شوند ، کمک کند. در یک نظرسنجی از 5 نفر مشخص شد که گروهی از 5 نفری که به مدت 2 هفته کپسول سیر مصرف کرده بودند ، سرماخوردگی داشتند ، در حالی که گروه دیگری که سیر مصرف نکردند 4 سرماخوردگی داشتند. این مطالعه به تنهایی نمی تواند اثربخشی سیر را تأیید کند.
سیر دارای خواص ضد میکروبی است که باکتری ها و ویروس ها را از بین می برد ، عمدتا به دلیل ترکیباتی مانند آلیسین و آژون. این ترکیبات حاوی گوگرد هستند که بوی و طعم خاصی می بخشد. برخی از انواع ترکیبات گوگرد موجود در سیر ممکن است چیزی باشد که به جلوگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می کند.
1. شدت علائم را کاهش دهید
عصاره سیر قدیمی می تواند به کوتاه شدن مدت یا کاهش شدت سرما کمک کند. این نوع سیر دارای آنتی اکسیدان های فعال تر است که از آسیب سلولی از سیر تازه جلوگیری می کند.
یک مطالعه بالینی 4 روزه نشان داد که افرادی که عصاره سیر مصرف کرده اند علائم کمتری دارند و کمتر از کار و مدرسه غایب هستند.
1. بهترین راه برای استفاده از سیر: خام ، خرد شده ، گرد و غبار یا مواد افزودنی؟
هیچ داده خاصی وجود ندارد که نشان دهد کدام شکل از سیر برای سرماخوردگی بهتر است. سیر خام و پودر شده (که در پخت و پز و مواد افزودنی استفاده می شود) حاوی آلیسین است. برخی از ترکیبات دیگر ممکن است در فرآیند تولید حفظ یا از بین بروند.
اگر سیر خام را خرد کنید ، روغن کاری کنید یا برش دهید و به مدت 5 دقیقه ترک کنید ، آلیسین و سایر مواد مفید مفیدتر می شوند.
پختن سیر خام می تواند آلیسین را از بین ببرد. در صورت امکان ، سیر را در انتهای پخت و پز اضافه کنید تا مقدار گرمای وارد شده کاهش یابد. سیر گرد و غبار معمولاً آلیسین را حفظ می کند زیرا فرآیند خشک کردن سیر در دماهای پایین تهیه می شود.
این مطالعات در این منطقه مخلوط شده است و مشخص نیست که کدام شکل از سیر بهترین جذب آلیسین را دارد (یعنی به اندازه کافی در بدن جذب و مورد استفاده قرار می گیرد). مطالعه مواد غذایی و مکمل های همراه با سیر نشان داد که بیوتکنولوژی بیولوژیکی آلیسین با انواع مختلف محصولات متفاوت است.
قبل از مصرف مکمل های سیر با پزشک خود مشورت کنید زیرا ممکن است در داروهایی مانند رقیق کننده خون تداخل داشته باشد و در موارد نادر می تواند باعث سردرد یا عوارض جانبی دیگر شود.
1. مقدار مناسب سیر در روز
هیچ دستورالعمل خاصی برای میزان سیر وجود ندارد ، اما مکعب سیر معمولاً یک وعده غذایی محسوب می شود. اگر می خواهید سیر خام بخورید ، می توانید یک یا دو مکعب در روز مصرف کنید.
اگر بیش از حد از آن استفاده کنید ، ممکن است به دلیل ریزش در سیر هضم ضعیفی داشته باشید. پیشگویی ها کربوهیدرات هایی هستند که به سختی تجزیه می شوند و می توانند اسید معده را افزایش دهند ، که به نوبه خود باعث ایجاد نفخ ، معده و گاز می شود.
سایر داروهای خانگی برای سرماخوردگی
راه های دیگر برای تسکین سرماخوردگی شامل موارد زیر است:
پیش فرض Salamura: سوفوگ می تواند گلو درد را تسکین دهد و ممکن است از ورود عوامل بیماری زا به بدن جلوگیری کند.
زنجبیل: زنجبیل می تواند حالت تهوع را کاهش دهد ، به عنوان دکوراسیون عمل کند ، سرفه را تسکین داده و سرما را کوتاه کند.
عسل: بزرگسالان و کودکان به مدت یک سال می توانند عسل را برای تسکین سرفه و تسکین گلو مصرف کنند. عسل دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی است که می تواند به سرماخوردگی کمک کند. به نوزادان زیر یک سال از سال نباید به دلیل خطر مسمومیت با بوتولیسم عسل داده شود.
Humidifier یا Steammaker: اضافه کردن رطوبت به هوا در طول سرماخوردگی مفید است.
آبیاری: سیستم ایمنی بدن برای از بین بردن ویروس ها از آب استفاده می کند. نوشیدن بیش از حد آب به بدن کمک می کند تا به خوبی انجام شود.
استراحت: به سیستم ایمنی بدن اجازه دهید کار شما را انجام دهد. خواب برای عملکرد خوب سیستم ایمنی بدن مفید است.
شستشوی بینی نمکی: می توانید از یک ظرف بینی یا روش های دیگر شستشوی بینی برای گرفتگی استفاده کنید.
ویتامین C: مصرف ویتامین C می تواند به شما در ساخت و محافظت از سلول های ایمنی کمک کند تا بتواند سرماخوردگی را کوتاه کند.
روی: استفاده از روی در اولین علائم سرماخوردگی می تواند آن را کوتاه کند.
ایران