بقراط، پزشک یونانی باستان، گفت: بگذار غذا دارو و رزق شما باشد. او سیر را برای درمان بیماری های مختلف تجویز کرد و علم مدرن بسیاری از این اثرات مفید را ثابت کرده است. در اینجا برخی از مزایای سلامتی برای سلامتی وجود دارد که شواهد علمی برای حمایت از آنها وجود دارد.
سیر حاوی ترکیباتی با خواص درمانی قوی است
سیرآلیوم) و با پیاز و پیاز و تره ارتباط نزدیک دارد. سیر در بسیاری از نقاط جهان وجود دارد و به دلیل طعم مطبوع و عطر قوی آن در آشپزی کاربرد فراوانی دارد.
برای مدت طولانی، مردم سیر را به دلیل خواص مفید آن برای سلامتی مصرف می کردند. طبق شواهد موجود تمدن هایی مانند مصریان، یونانی ها، رومی ها، چینی ها و هندی ها از این گیاه در طب سنتی استفاده می کردند.
اکنون دانشمندان می دانند که بیشتر خواص سیر به دلیل تشکیل ترکیبات گوگردی هنگام له کردن، له کردن یا جویدن سیر است. شاید معروف ترین ترکیب سیر آلیسون باشد. سایر موادی که ممکن است به مزایای سلامتی سیر کمک کنند عبارتند از دی سولفید و S-Allyl Cysteine.
ترکیبات موجود در سیر
سیر بسیار مغذی است اما کالری کمی دارد. یک حبه سیر (حدود سه گرم) حاوی 1.5 کالری، 1.5 گرم پروتئین و یک گرم کربوهیدرات است. سیر منبع خوبی از چندین ماده مغذی است، از جمله:
- منگنز
- ویتامین B6
- ویتامین C.
- سلنیوم
- الیاف
سیر می تواند به محافظت در برابر بیماری ها از جمله سرماخوردگی کمک کند
4 سال تحقیق نشان می دهد که عصاره سیر کهنه می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. این مطالعه نشان داد افرادی که در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا به مدت سه ماه از مکملهای عصاره سیر قدیمی استفاده کردند، علائم کمتری را تجربه کردند و روزهای کمتری را در مدرسه یا محل کار سپری کردند.
مطالعات دیگر نشان می دهند ترکیبات موجود در سیر ممکن است خواص ضد ویروسی داشته باشند. سیر علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، می تواند از ورود ویروس ها به سلول های میزبان یا تکثیر درون سلول ها جلوگیری کند.
ترکیبات فعال موجود در سیر می توانند فشار خون را کاهش دهند
به گفته سازمان جهانی بهداشت، بیماری های قلبی عروقی مانند حمله قلبی و سکته مغزی بیش از هر بیماری دیگری باعث مرگ و میر می شوند. فشار خون بالا یکی از مهم ترین عواملی است که می تواند منجر به این بیماری ها شود. کارآفرینی از سال چهارم به پرفشاری خون در افراد مبتلا به فشار خون کاهش می یابد. محققان این کار را به کاهش 5 تا 5 درصدی در تجربه حوادث قلبی عروقی نسبت دادند. در همین تحلیل اشاره شد که اثرات سیر مشابه اثرات برخی از داروهای فشار خون است، اما عوارض کمتری دارند.
یک بررسی سال دوم بیان می کند که آلیسین موجود در سیر می تواند تولید آنژیوتانسین دو را مهار کند. آنژیوتانسین دو هورمون است که فشار خون را افزایش می دهد. همچنین می تواند رگ های خونی را شل کند و اجازه دهد خون راحت تر جریان یابد.
سیر سطح کلسترول را بهبود می بخشد و ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد
تحقیقات 2 ساله نشان می دهد که سیر می تواند کلسترول کل و کلسترول بد (LDL) را کاهش دهد. طبق یک مطالعه در سال گذشته، مصرف مکمل های سیر برای بیش از دو ماه می تواند سطح LDL را تا 5 درصد کاهش دهد. محققان این کار را در افرادی مشاهده کردند که سطح کلسترول آنها کمی بالا بود. البته، به نظر نمی رسد که تأثیر یکسانی روی سطوح تری گلیسیرید، یکی دیگر از عوامل خطر، داشته باشد. تحقیقات همچنین نشان می دهد که سیر هیچ تاثیری بر کلسترول خوب (HDL) ندارد.
سیر حاوی آنتی اکسیدان هایی است که ممکن است به پیشگیری از بیماری آلزایمر و زوال عقل کمک کند
آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد در پیری و زوال شناختی ناشی از افزایش سن نقش دارد. سیر حاوی آنتی اکسیدان هایی است که از مکانیسم های دفاعی بدن در برابر آسیب اکسیداتیو حمایت می کند. این آنتی اکسیدان ها می توانند استرس اکسیداتیو را کاهش دهند و خطر ابتلا به بیماری های مرتبط مانند آلزایمر، رایج ترین شکل زوال عقل را کاهش دهند.
مطالعات حیوانی نشان می دهد که آلیسین موجود در سیر ممکن است به محافظت در برابر زوال شناختی کمک کند. قبل از اینکه بتوانیم اثرات آن بر زوال شناختی را به طور کامل درک کنیم، به مطالعات انسانی نیاز است.