از جمله مخلفات خوشمزه و وسوسه انگیز ترشی است که اشتها را باز می کند و طعمی متفاوت و جذاب به غذای شما می دهد. معمولاً تهیه کلم ترش یا فلفل ترشی دیگر هزینه زیادی ندارد و یک تجربه آشپزی فراموش نشدنی را برای شما به ارمغان می آورد. علاوه بر این، این نوع ترشی به لطف فلفل، سیر و سبزیجات از اثرات سلامتی بی نظیری مانند تقویت سیستم ایمنی، خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد باکتریایی برای بدن بهره می برد. برای آشنایی بیشتر با دستور پخت فلفل دلمه ای و تهیه ترشی خوشمزه با ستاره همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه فلفل شمالی ترشی
مواد لازم برای تهیه فلفل دلمه ای | |
فلفل سبز | یک کیلوگرم |
آب جوشیده سرد شده | یک و نیم لیتر |
نمک | دو قاشق غذاخوری |
سرکه سفید | دو فنجان |
سیر | یک بوته بزرگ یا ده غلاف |
ترخون | چهار شاخه |
حلواش معطر شمالی، گشنیز خشک و نعناع | هر کدام یک قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه ترشی اشتها آور شمال
پس از خرید مواد اولیه تهیه ترشی فلفل سبز شمال لازم است مراحل زیر را به دقت انجام دهید. تهیه این ترشی و همچنین تهیه ترشی بامیه در منزل و انواع دیگر ترشی ها نیاز به زمان، حوصله و حوصله دارد و البته اگر به آشپزی و مراحل پخت آن علاقه مند باشید، حتما از آن لذت خواهید برد.
1. نظافت و شستشو
ابتدا باید فلفل های سبز را تمیز کرده و برگ ها و اضافی داخل آن ها را جدا کنید سپس با استفاده از چاقو دم اضافی را از بالای درپوش فلفل ها جدا کنید. سپس برای از بین بردن گرد و غبار و سایر آلودگی های احتمالی، فلفل ها را خوب بشویید و روی حوله قرار دهید تا خشک شوند.
دو نکته کلیدی در این مرحله:
کلاهک ها را از روی فلفل ها جدا نکنید.
با آب سرد بشویید.
2. با آب نمک خیس کنید
یک لیتر آب در قابلمه بریزید و بجوشانید و کمی خنک شود. سپس نمک را داخل آب بریزید و هم بزنید تا نمک کاملا در آب حل شود. پس از خشک شدن فلفل سبز به مقدار دلخواه، آن ها را در این آب نمک می ریزیم و خیس می کنیم. این مرحله پر زحمت است و برای رفع تلخی و تندی بیش از حد فلفل ها باید فلفل سبز را اضافه کرد. برای یک روز در این راه حل باقی بماند.
توجه:
همانطور که توضیح دادیم مدت یک روز ماندن فلفل سبز در آب نمک به دلیل از بین رفتن تلخی و تندی آن است تا تند بودن زیاد باعث درد معده و مشکلات گوارشی نشود. اما باید توجه داشت که اگر فلفل سبز شما خیلی تند نیست، دوازده ساعت کافی است تا آنها را در آب نمک خیس کنید.
3. استخراج فلفل سبز از آب نمک و تهیه سیر و ترخون
فلفل سبز را بدون له کردن از آب نمک خارج کرده و روی یک حوله تمیز قرار دهید تا خشک شود. یک ساعت بعد از خشک شدن فلفل سبز، از فرصت استفاده کنید و سیر را پوست بگیرید و خرد کنید. ترخون و سایر سبزیجات ترشی دلخواه را نیز تمیز کرده و آن ها را تقریبا خرد کنید. سیر و ترخون را که دو ماده اصلی این نوع ترشی هستند شسته و در ظرف مناسبی بریزید تا خشک شوند.
همچنین بخوانید: طرز پخت سیر ترشی به 3 روش محبوب
4. مواد را در ظرف شیشه ای مارینت شده بریزید
برای تهیه ترشی فلفل شمالی ابتدا سبزیجات معطر خشک از قبل آماده شده مانند حلوا، گشنیز و نعناع را در ظرفی شیشه ای بریزید، سپس فلفل ها و سیر و ترخون را اضافه کنید، دو پیمانه خنک شده بریزید آب جوشیده، دو پیمانه سرکه و یک قاشق نمک در ظرف ترشی.
توجه:
ظرف شیشه ای مورد نظر برای ریختن مواد اسیدی باید کاملا خشک و تمیز باشد.
5. نگه داشتن شیشه های رنگی در محل مناسب
به عنوان آخرین مرحله در تهیه ترشی فلفل شمال، لازم است روی شیشه ترشی را با نایلون بپوشانید و آن را ببندید. برای اینکه ترشی فلفل خوب جا بیفتد و برسد باید برای چهارده روز ج جای خنک و دور از نور باشد
توجه:
ترشی فلفل سبز شمال را می توانید در یخچال نگهداری کنید تا سفت شود و همچنین هنگام استفاده.
در پایان برای علاقه مندان به ترشی فلفل شمال پیشنهاد می کنیم با طرز تهیه ترشی های خوشمزه مشهدی و همچنین دستور تهیه ترشی گل کلم در ستاره آشنا شوید.