انجماد یکی از ساده ترین راه ها برای نگهداری مواد غذایی است. برخلاف کنسرو، انجماد غذاها را استریل نمی کند. با این حال، رشد میکروارگانیسم ها و تغییرات شیمیایی که بر غذاها تأثیر می گذارد را کاهش می دهد. غذاهای تازه حاوی آنزیم هایی هستند که به رسیدن آنها کمک می کند، اما این فرآیند در نهایت باعث پوسیدگی غذا می شود و البته این آنزیم ها باعث از بین رفتن مواد مغذی و رنگ و همچنین تغییر طعم می شوند. انجماد باعث کاهش فعالیت این آنزیم ها می شود.
اگر نمی توانید تمام غذای خود را بخورید، غذای اضافی شما نباید هدر برود. اگر می خواهید غذاهای مختلف را فریز کنید، باید بدانید که ممکن است بین فریز کردن غذاهای مختلف تفاوت هایی وجود داشته باشد که باید در نظر داشته باشید. غذاهای منجمد به همان اندازه مغذی هستند و می توانید از هر چیزی از انجماد بامیه بخارپز گرفته تا انجماد اسفناج و انجماد ماکارونی خانگی و حتی منجمد کردن پیاز داغ استفاده کنید تا به راحتی غذای اضافی و غذاهای فریزر خود را منجمد کنید. در واقع! آیا می دانید چگونه خورش کنگر کرمانشاهی را فریز کنید؟
این را در نظر داشته باشید انجماد را به عنوان راهی برای حفظ طراوت در نظر بگیرید، نه فقط برای جلوگیری از فساد. به عبارت دیگر، منجمد کردن غذا در اوج تازگی، نتیجه بهتری را بعد از آب شدن به شما می دهد.»
بیشتر بخوانید: علت فساد مواد غذایی در یخچال و راه های پیشگیری از آن
منجمد کردن غذاهای پخته شده
مدت زمان نگهداری مواد غذایی پخته شده در فریزر
نوع غذا | زمان توصیه شده برای نگهداری مواد غذایی در فریزر |
گوشت آب پز | 2 تا 3 ماه |
مرغ آب پز | 4 ماه |
گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس، ژامبون و سوسیس | 1 تا 2 ماه |
مرغ آب پز | 4 ماه |
ناگت مرغ | 1 تا 3 ماه |
غذاهایی مانند لازانیا، پیتزا، پای و غیره | 3 تا 4 ماه |
سوپ و خورش و کباب و کاسه | 2 تا 3 ماه |
کیک و سایر محصولات پخته شده بدون بستنی، مانند خمیر کوکی | 6 تا 8 ماه |
نان | تا 3 ماه |
دانه ها و آجیل خوراکی | 1 سال |
آرد | 2 سال |
پنیر | 6 ماه |
کره | 1 سال |
سفیده تخم مرغ | 9 تا 12 ماه |
موز | 3 تا 5 ماه |
توجه: منجمد کردن برنج پخته شده توصیه نمی شود.
بیشتر بخوانید: روش صحیح و اصولی انجماد غذا در منزل
برای اطمینان از بهترین کیفیت، باید مواد غذایی خود را با رعایت نکات زیر فریز کنید:
- تمام غذاها را قبل از انجماد سرد کنید: بگذارید غذا کاملا خنک شود. قرار دادن غذای داغ در فریزر می تواند باعث آب شدن سایر غذاهای شما شود. شکستن غذا به قطعات کوچکتر می تواند فرآیند خنک شدن را تسریع کند.
- غذای خود را به مقدار غذایی که در یک وعده استفاده می شود بسته بندی کنید: وقتی یک خورش 8 نفره را برای یک خانواده سه نفره فریز می کنید، فقط غذا را هدر می دهید.
- تا حد امکان هوا را از بسته بندی خارج کنید: اگر مواد غذایی خود را به خوبی بسته بندی نکنید، ممکن است باعث سوختگی فریزر شود. یعنی آب از غذا خارج می شود و غذای شما کم آب می شود. اگرچه این امر بر کیفیت غذا تأثیر می گذارد، اما خوردن آن همچنان بی خطر خواهد بود.
- بسته های خود را با برچسب نوع غذا، مقدار و تاریخ: اگر به غذاها برچسب نزنید، ممکن است وقتی بعداً به فریزر مراجعه می کنید، نتوانید تشخیص دهید که چه مواد غذایی هستند. توصیه می کنیم برای غذاهای خام یک برچسب آبی و برای غذاهای پخته شده یک برچسب قرمز خریداری کنید.
- مواد غذایی را از درب فریزر دور نگه دارید: مواد غذایی در معرض خطر بیماری های ناشی از غذا مانند گوشت را در پشت فریزر جایی که درجه حرارت ثابت تر است نگهداری کنید.
- تاریخ انقضا را بررسی کنید: هیچ غذایی را پس از تاریخ مصرف آن فریز نکنید زیرا مطمئناً خوردن آن بی خطر نخواهد بود.
- اجازه ندهید یخ در فریزر جمع شود: یخ فریزر یک فریزر ناکارآمد است، بنابراین در صورت جمع شدن یخ حتماً فریزر خود را یخ زدایی کنید. نگران غذاها نباشید؛ در حالی که فریزر در حال یخ زدایی است، بیشتر غذاها برای چند ساعت در یخچال منجمد می مانند.
- اگر شک دارید، غذا را دور بریزید: انجماد باکتری ها را از بین نمی برد. اگر مطمئن نیستید که غذای شما چه مدت یخ زده است یا کمی شک دارید، هیچ شانسی را در نظر نگیرید.
نکات اضافی برای منجمد کردن غذاهای پخته شده
- فریزر خود را در دمای صفر درجه فارنهایت یا کمتر از آن نگه دارید. بهترین دما 18- درجه سانتیگراد است.
- برای یک فریزر کم مصرف، آن را حداقل ¾ پر نگه دارید.
- مقدار زیادی از مواد غذایی منجمد نشده را در یک بار به فریزر اضافه نکنید. این امر سرعت انجماد را کاهش می دهد.
- بسته های مواد غذایی غیر منجمد را خیلی محکم نبندید. اجازه دهید مقداری هوا بین آنها گردش کند. پس از یخ زدن، می توانید آنها را مرتب کنید
- اطمینان حاصل کنید که از ظروف یا مواد ایمن برای فریزر استفاده می کنید. پلاستیک و آلومینیوم انتخاب های خوبی هستند، اما فقط در صورتی از شیشه استفاده کنید که برای استفاده در فریزر به بازار آمده و برای انجماد در نظر گرفته شده باشد. ظروف و بسته بندی فریزر به قدری ضخیم هستند که رطوبت را در داخل محبوس کنند و بوی فریزر را از بین ببرند. نایلون های معمولی، حتی اگر دو عدد از آنها وجود داشته باشد، به اندازه کافی دوام ندارند تا در برابر سرمای شدید مقاومت کنند.
بیشتر بخوانید: کدام غذاها را نباید در فریزر نگهداری کرد؟ معرفی 19 ماده ممنوعه!
لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در پایان این مقاله با ما و کاربران عزیز سایت ستاره در میان بگذارید.