مجله اینترنتی گیمیس

میوه و سبزیجاتی که نباید با هم نگهداری کرد

نگهداری میوه و سبزیجات از حساسیت و اهمیت خاصی برخوردار است که باید بدانید؛ بیشتر توصیه های مربوط به نگهداری آنها مربوط به تولید اتیلن توسط برخی از انواع میوه است. اتیلن گازی است که فرآیند رسیدن برخی میوه ها را تسریع می کند و باعث فساد زودهنگام یا افت کیفیت در سایر میوه های ذخیره شده در کنار آنها می شود. دانستن بایدها و نبایدها در این زمینه و دانستن ترفندهای درازمدت نگهداری میوه که یکی از آنها عدم قرار دادن گونه ای در کنار گونه دیگر است، به راحتی از فساد سریع میوه ها و سبزیجات جلوگیری می کند. برای اطلاعات بیشتر در مورد میوه ها و سبزیجاتی که نباید با هم نگهداری شوند تا انتها با ما همراه باشید.

سیب زمینی و پیاز

بسیاری از افراد پیاز و سیب زمینی را در مکانی مانند سبدهای دو طبقه و بسیار نزدیک به یکدیگر قرار می دهند، غافل از اینکه این یک اشتباه رایج در نگهداری سیب زمینی و پیاز در خانه است. پیاز و سیب زمینی از جمله محصولاتی هستند که نباید با هم نگهداری شوند. پیازها با جذب سریع رطوبت آزاد شده از سیب زمینی سبز می شوند، از طرف دیگر سیب زمینی های ذخیره شده در کنار پیاز سریعتر پوسیده می شوند. برای تازه و سالم ماندن سیب زمینی ها، بهتر است آن ها را دور از پیاز، در مکانی باز و تاریک با هوای خنک قرار دهید. همچنین برای نگهداری طولانی مدت پیاز و حفظ کیفیت آن را در محلی دور از سیب زمینی نگهداری کنید.

نکته: نگهداری سیر و پیاز با هم در شرایط تهویه مطبوع ممنوع نیست.

خیار و گوجه فرنگی

بهتر است از فساد سریع خیار خودداری کنید، هرگز آن را در کنار میوه هایی مانند گوجه فرنگی یا خربزه نگهداری نکنید. خیار در برابر گاز اتیلن تولید شده توسط این میوه ها پایداری کافی ندارد و به سرعت فاسد می شود. به طور کلی بهتر است خیار را به تنهایی نگهداری کنید و به دلیل حساسیت بالای آن به گاز اتیلن، میوه های دیگر را در کنار آن قرار ندهید. اگر اصول نگهداری خیار در یخچال را رعایت کنید، این میوه با حفظ کیفیت مطلوب تا دو هفته به خوبی در یخچال می ماند.

سیب و پرتقال

مانند حالت قبل به دلیل تولید و خروج گاز اتیلن از میوه ها که رسیدن آنها را تسریع می کند، نباید پرتقال را در یخچال در کنار سیب قرار داد تا زود خراب نشود. بهتر است هر طبقه از یخچال خود را به یکی از این دو نوع میوه اختصاص دهید. همچنین به این نکته توجه کنید که اگر پرتقال را در کیسه پلاستیکی نگهداری کنید، زودتر کپک می زند.

کدو و گلابی

نگه داشتن این دو مورد در کنار هم صحیح نیست و باعث خراب شدن زودرس کدو می شود. همچنین قرار دادن کدو تنبل در کنار سیب توصیه نمی شود. همچنین بد نیست بدانید که بهترین دمای نگهداری کدو تنبل 10 تا 13 درجه سانتیگراد است که دمای پایین در نظر گرفته می شود اما نه به اندازه دمای یخچال. در این بین سیب و گلابی را باید در یخچال نگهداری کنید.

انگور در کنار شلیل و انبه و سبزی

موارد بیشتری را می توان به لیست میوه هایی که نباید در کنار انگور نگهداری کرد اضافه کرد. در واقع دانستن تکنیک های نگهداری از انگور ضروری است، زیرا انگور میوه ای خاص و حساس است که در برابر گاز اتیلن به سرعت رسیده و فاسد می شود و در عین حال بوی بسیاری از سبزیجات معطر را به خود جذب می کند. اثر منفی بر کیفیت و طعم انگور تاثیر می گذارد. پس انگور را در کنار میوه هایی مانند انبه و شلیل که گاز اتیلن زیادی تولید می کنند قرار ندهید و از نگهداری این میوه در کنار سبزیجات خودداری کنید.

بیشتر بخوانید: نحوه نگهداری انبه در یخچال

آووکادو و موز

به طور کلی، از آنجایی که موز زود می رسد و ترش می شود، بهتر است میوه ای را در کنار آن قرار ندهید و جدا از سایر میوه ها مانند هلو و سیب نگهداری کنید. در مورد آووکادو باید بگوییم که این میوه به گاز آزاد شده توسط موز رسیده بسیار حساس است و زمانی که در معرض این گاز قرار می گیرد زودتر رسیده و خراب می شود.

بادمجان و خربزه

بادمجان نیز مانند خیار، موز و انگور از جمله محصولاتی است که باید در مکانی مخصوص و دور از سایر میوه ها و سبزیجات نگهداری شود. به خصوص میوه هایی مانند خربزه باعث تسریع در فساد یا بدتر شدن کیفیت بادمجان ها می شود و برای نگهداری صحیح و طولانی مدت بادمجان ها نباید آنها را با هم در یخچال نگهداری کرد. به طور کلی نحوه صحیح نگهداری خربزه نیز خاص است و با میوه های دیگر قابل نگهداری نیست.

شهد و کلم

شهد یکی از میوه هایی است که مقدار زیادی گاز اتیلن تولید می کند و در نتیجه نگهداری آن کاری حساس و دقیق است و باید به گونه ای انجام شود که به سایر میوه ها و سبزیجات موجود در یخچال آسیبی نرسد. قرار دادن شلیل در کنار میوه ها و سبزیجاتی مانند کلم باعث تسریع روند فساد آنها می شود.

share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Still hungry? Here’s more