تحقیقات جدید ارتباطی بین خوردن تخم مرغ و بهبود تراکم استخوان پیدا کرده است که نشان دهنده کاهش خطر پوکی استخوان است. تخم مرغ صبحگاهی شما هم می تواند انرژی زیادی برای شروع روز به شما بدهد و هم اسکلت شما را تقویت کند.
یک مطالعه جدید نشان داد که خوردن تخم مرغ کامل با تراکم استخوان بالاتر مرتبط است. این تحقیق در مجله Food and Function در ژانویه منتشر شد.
غذاهای غنی از کلسیم مانند سبزیجات برگدار و محصولات لبنی مدتهاست که به عنوان سالمترین گزینهها برای سلامت استخوانها رتبهبندی شدهاند، اما آنها تنها غذاهایی نیستند که از بافت استخوانی سالم حمایت میکنند. این تحقیق جدید ثابت کرده است که تخم مرغ باید به عنوان یکی دیگر از گزینه های غذایی برای کاهش خطر پوکی استخوان در رژیم غذایی ما گنجانده شود.
دکتر Weihong Chen، رئیس دپارتمان بهداشت حرفه ای و محیطی در دانشگاه علم و فناوری Huazhong گفت: این اولین مطالعه ای نیست که مصرف تخم مرغ را با سلامت استخوان مرتبط می کند. تحقیقات بیشتر، مانند مطالعه 2021 در مجله سلامت میانسالی همچنین ارتباطی بین خوردن تخم مرغ کامل و استخوانهای قویتر یافت شد.
بررسی رابطه بین مصرف تخم مرغ و تراکم استخوان
چن و همکارانش برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه چگونه یک رژیم غذایی غنی از تخم مرغ ممکن است بر سلامت استخوان افراد تأثیر بگذارد، مطالعه ای را طراحی کردند که شامل بیش از 19000 نفر بود که در نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه شرکت کردند. این مطالعه طولی از اوایل دهه 1960 وجود داشته است، اما این مطالعه از داده های جمع آوری شده از سال های 2010-2005، 2013-2014 و 2017-2018 استفاده می کند.
محققان به تراکم معدنی استخوان (BMD) این شرکت کنندگان و همچنین نتایج نظرسنجی مصرف تخم مرغ آنها دسترسی داشتند. تجزیه و تحلیل این تیم نشان داد که شرکت کنندگانی که حداقل 3.53 اونس تخم مرغ کامل در روز مصرف می کردند، حدود دو تخم مرغ بزرگ، به طور قابل توجهی سطح BMD را در باسن و ستون فقرات افزایش دادند.
تراکم معدنی استخوان (BMD) کلسیم و سایر مواد معدنی موجود در استخوان ها را اندازه گیری می کند. BMD پایین نشانه پوکی استخوان است و احتمال شکستگی افزایش می یابد.
افراد مسن بیشتر در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان هستند، زیرا با افزایش سن بیشتر از آنچه که می سازیم استخوان از دست می دهیم. به ویژه، زنان مسنتر ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری باشند زیرا سطح استروژن (که به ساخت و حفظ استخوانهای قوی کمک میکند) پس از یائسگی کاهش مییابد.
اما سن و جنسیت تنها عواملی نیستند که در خطر ابتلا به پوکی استخوان در افراد نقش دارند. رژیم غذایی نامناسب، سطوح پایین فعالیت بدنی، سیگار کشیدن، نوشیدن الکل و استفاده طولانی مدت از برخی داروها مانند کورتیکواستروئیدها می تواند فرد را در معرض خطر استخوان های ضعیف و شکننده قرار دهد.
چرا تخم مرغ می تواند استخوان ها را سالم نگه دارد؟
تخم مرغ به دلیل کم کالری بودن و همچنین دارای مقدار متوسط پروتئین (حدود 6 گرم در هر تخم مرغ بزرگ) شناخته شده است. با این حال، افراد ممکن است به تخم مرغ به عنوان راهی برای محافظت از سلامت استخوانهای خود نگاه نکنند، زیرا تخممرغ سرشار از کلسیم نیست و تنها حاوی ۲۴ میلیگرم یا حدود ۲ درصد از کلسیم مورد نیاز روزانه برای بزرگسالان است.
اما طبق یک مطالعه جدید در Food and Function، به نظر می رسد تخم مرغ گروهی از آنزیم ها را در بدن به نام آلکالین فسفاتاز فعال می کند که می تواند استخوان ها را تقویت کند.
چن توضیح داد: آلکالین فسفاتاز (ALP) گروهی از آنزیمها است که عمدتاً در کبد، استخوان، کلیه و غیره یافت میشود و نشانگر زیستی متابولیسم استخوان است. مصرف کامل تخم مرغ ممکن است بر تولید ALP تأثیر بگذارد که به طور قابل توجهی بر تراکم استخوان در استخوان ران و ستون فقرات کمری تأثیر می گذارد.
محققان دریافتند که پس از مصرف تخم مرغ، نقش ALP حدود 72 درصد بر تراکم استخوان در استخوان ران و 83 درصد در ستون فقرات کمری بود. چن گفت: “این نشان می دهد که بسیاری از مزایای مصرف تخم مرغ در این نواحی استخوانی به دلیل تاثیر آنها بر سطح ALP است.”
علاوه بر این اثر آنزیمی، تخم مرغ همچنین سرشار از چندین ماده مغذی است که از استخوان های سالم حمایت می کند.
کاترین پایپر، متخصص تغذیه و بنیانگذار The Age-Defying Dietitian گفت: تخم مرغ حاوی ویتامین D است که به جذب کلسیم در بدن کمک می کند. علاوه بر این، تخم مرغ سرشار از پروتئین، روی و سایر مواد معدنی است که به سلامت کلی استخوان کمک می کند.
در واقع، پروتئین موجود در تخم مرغ دلیل دیگری است که بدن می تواند استخوان سازی بهتری داشته باشد.
چن می گوید: تخم مرغ منبع عالی پروتئین است و مطالعات قبلی نقش اساسی پروتئین را در متابولیسم کلسیم و فسفر، انتقال ویتامین و تعادل بازسازی استخوان نشان داده است. پروتئین تخم مرغ حتی حاوی توالی اسیدهای آمینه به نام پپتیدهای فعال زیستی است که ممکن است مزایای بیشتری برای استخوان ها داشته باشد.
اضافه کردن تخم مرغ به رژیم غذایی
سالهاست که بحث در مورد سلامت تخممرغ ادامه دارد و نگرانیها در مورد کلسترول بالا یا بیماریهای قلبی عروقی مطرح شده است. با این حال، تحقیقات نشان می دهد که تخم مرغ می تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای قلب باشد، و انجمن قلب آمریکا حتی آمریکایی ها را تشویق می کند تا هر روز تخم مرغ را به عنوان منبع پروتئین با کیفیت بالا بخورند.
پیپر افزود: «مطالعات نشان می دهد که مصرف متوسط تخم مرغ (حدود یک تا دو تخم مرغ کامل در روز) به طور قابل توجهی بر سطح کلسترول در افراد سالم تأثیر نمی گذارد.
به گفته پایپر، افرادی که قبلاً کلسترول بالایی دارند باید در مورد مصرف تخم مرغ با پزشک خود صحبت کنند، اما به طور کلی به نظر می رسد خوردن حدود دو تخم مرغ در روز باعث بهبود سلامت قلب و استخوان می شود.
هنگام گنجاندن تخم مرغ در یک رژیم غذایی سالم، فقط به یاد داشته باشید که نحوه تهیه آنها نیز بسیار مهم است. پایپر پیشنهاد کرد: «تخممرغها را با حداقل مقدار کره هم بزنید یا کمی هم بزنید. این روشهای پخت، فواید تغذیهای تخممرغ را بدون افزودن چربیهای ناسالم به حداکثر میرساند.
او افزود: “تخم مرغ را با غذاهای غنی از مواد مغذی مانند سبزیجات، غلات کامل و میوه ها ترکیب کنید.”
سلامت نیوز