انجماد یکی از بهترین راه ها برای نگهداری مواد غذایی است. فریزر باعث صرفه جویی در زمان و هزینه می شود و به نگهداری مواد غذایی برای فصول مختلف کمک می کند. اما برخی از غذاها را نمی توان منجمد کرد.
یکی از بهترین راه ها برای نگهداری مواد غذایی، انجماد است. فریزر باعث صرفه جویی در زمان و هزینه می شود و به نگهداری مواد غذایی برای فصول مختلف کمک می کند.
سیب زمینیها
سیب زمینی ها حجم زیادی آب دارند، بنابراین در فریزر یخ می زنند و بافت اولیه خود را از دست می دهند. سیب زمینی خام پس از انجماد چروک می شود و طعم اصلی خود را ندارد. اگر چاره ای جز فریز کردن ندارید، می توانید سیب زمینی را آب پز کنید و سپس در فریزر بگذارید.
نان
نگهداری نان در فریزر ماندگاری آن را افزایش می دهد اما باعث خشک شدن سریع نان می شود بنابراین برای جلوگیری از این مشکل نان صنعتی را به جای یخ زدن به مدت چهار روز در دمای اتاق نگهداری کنید.
مواد غذایی کنسرو شده
قرار دادن غذاهای کنسرو شده در فریزر باعث انبساط آنها و ترکیدن یا شکستن قوطی می شود.
سبزیجات و میوه های آبدار
قرار دادن سبزیجات و میوه های آبدار مانند هندوانه در فریزر و سپس آب کردن آنها باعث شل شدن و غیرقابل استفاده شدن آنها می شود.
سیر و پیاز
سیر و پیاز پس از قرار دادن در فریزر بافت خود را از دست می دهند. بهترین محیط نگهداری سیر و پیاز محلی خشک، خنک و خارج از یخچال است.
گوجه فرنگی
اگر گوجه فرنگی را در فریزر نگهداری کنید، طعم و کیفیت خود را از دست می دهد و آب خود را از دست می دهد، پس سعی کنید آن را تازه مصرف کنید.
شیر نر
پس از ذوب، شیر دیگر شفاف نخواهد بود و شکل بریده ای خواهد داشت. بنابراین اگر تصمیم به نوشیدن شیر دارید، بهتر است هرگز آن را فریز نکنید. اما اگر می خواهید از شیر برای پخت و پز استفاده کنید، می توانید از شیر منجمد استفاده کنید. اما یادتان باشد وقتی می خواهید شیر را یخ زدایی کنید، بسته به اندازه ظرف، باید شیر را یک روز یا بیشتر در یخچال بگذارید و صبر کنید تا شیر به تدریج یخ زدایی شود.
تخم مرغ با پوسته
همه ما می دانیم که حجم مایعات هنگام یخ زدن افزایش می یابد، بنابراین بهتر است از ظرف بزرگتری برای نگهداری مایعات در فریزر استفاده کنید. تخم مرغ دقیقاً این مشکل را دارد. وقتی تخم مرغ را با پوست در فریزر قرار می دهید، مایع داخل آن سفت می شود و با افزایش حجم، پوست تخم مرغ می ترکد. بدترین قسمت داستان این است که وقتی تخم مرغ ها می شکنند، کل فریزر بوی تخم مرغ می دهد. بنابراین بهترین راه حل این است که نگران انجماد تخم مرغ نباشید.
کرم رنگ
یخ زدن خامه ترش باعث بریدن آن می شود. حالا می توانید خامه ذوب شده را هم بزنید و سپس در پخت و پز و درست کردن دسرها از آن استفاده کنید، البته قطعا خیلی خوشمزه نخواهد بود.
آرد سوخاری و آرد سوخاری
استفاده از پودر سوخاری، آرد سوخاری یا پنیر روی غذا باعث ترد و لذیذتر شدن غذا می شود و به همین دلیل قرار دادن این نوع غذاها در فریزر باعث لطافت آن ها می شود. در نتیجه بهتر است ریسک نکنید و هرگز آنها را در فریزر قرار ندهید. برای حفظ طعم غذا می توانید بعد از یخ زدایی از آرد سوخاری و پنیر استفاده کنید.
نوشیدنی های گازدار
نوشابه انجمادی خوب به نظر می رسد، اما بسته بندی این قوطی ها، به خصوص انواع آلومینیومی، قطعا در فریزر منفجر می شود و همه چیز را پوشانده می شود. بهتر است این مواد را در یخچال نگهداری کنید و اگر نوشیدنی های سالمی نیستند، در سطل زباله بریزید اشکالی ندارد.
ماکارونی یا پاستا پخته شده
قرار دادن پاستا یا ماکارونی پخته شده در فریزر باعث ایجاد یک ماده شل و چسبناک می شود که به جای افزایش اشتها، اشتهای شما را کاهش می دهد. البته اگر ماکارونی نیم پز را فریز می کنید، کافی است هنگام استفاده دوباره آن را گرم کنید. حتی اگر سس مخصوصی با آن دارید، می توانید آن را در قالب یخ بریزید و در فریزر بگذارید. زمانی که به آن نیاز داشتید، کافی است آن را روی ماکارونی خود بریزید و آن را گرم کنید. قطعا از این غذای فوری لذت خواهید برد.
سبزیجات
اگر دوست دارید سبزیجات ترد و خوش طعم بخورید، بهتر است آنها را در فریزر قرار ندهید. سبزیجات بعد از یخ زدایی نرم می شوند و دیگر ترد و خوش طعم نیستند. به جای نگهداری سبزیجات شسته و خشک شده در فریزر، بهتر است آن ها را در حوله کاغذی یا نخی بپیچید. سپس در یک کیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری کنید.
غذای گرم
غذاهای داغ باعث افزایش دمای فریزر می شوند. میکروب ها در دماهای بالا رشد می کنند. بنابراین برای منجمد کردن غذا ابتدا صبر کنید تا خنک شود.
ماست
منظور ما بستنی ماست نیست. منظور ماست انجمادی است. قرار دادن ماست، ماست تغلیظ شده یا ماست یونانی در فریزر باعث تغییر بافت آن می شود. فکر نکنید با گذاشتن ماست در فریزر بستنی ماست خواهید داشت. بستنی ماست یک دسر خوشمزه است که مصرف آن در ایالات متحده در دهه گذشته افزایش یافته است. پس از آب شدن، بافت ماست تغییر شکل می دهد، بریده می شود و غیر قابل خوردن می شود. البته می توانید از آن در آشپزی استفاده کنید، زیرا خوردن آن به تنهایی چندان خوشمزه نیست.
قهوه
قرار دادن قهوه در فریزر به شدت بر کیفیت آن تاثیر می گذارد. برخلاف بسیاری از موادی که برای حفظ کیفیت باید در فریزر نگهداری شوند، نگهداری قهوه در فریزر طعم و بوی آن را تغییر می دهد و بنابراین به هیچ وجه توصیه نمی شود.
سلامت نیوز