بر اساس یک مطالعه در سال 2022، احساس خستگی و بی حالی رایج است در ایالات متحده، 13.5 درصد از بزرگسالان آمریکایی می گویند که بیشتر روزها یا حتی هر روز احساس خستگی می کنند. زنان 18 تا 44 ساله بالاترین میزان خستگی را تجربه می کنند و بیش از 20 درصد از آنها می گویند که احساس خستگی شدید می کنند.
خستگی نه تنها به دلیل کار زیاد یا شرایط آب و هوایی سخت است، بلکه می تواند دلایل عمیق تری نیز داشته باشد. تحقیقات دانشمندان نشان میدهد که سبک زندگی و انتخابهای رژیم غذایی شما ممکن است مسئول مشکلاتی باشد که تجربه میکنید. این دو عامل ارتباط نزدیکی با هم دارند و ممکن است دلیل اصلی عدم عملکرد خوب یا عدم احساس خوب باشند.
اگر ویتامین D، ویتامین B12 و اسیدهای چرب امگا 3 کافی دریافت نکنید، ممکن است احساس خستگی کنید. در ادامه به تفصیل بیشتر به این موضوعات خواهیم پرداخت.
بسیاری از بزرگسالان دچار کمبود ویتامین D هستند. سطوح پایین این ویتامین با خستگی، درد استخوان، ضعف عضلانی، اختلالات خلقی و کاهش عملکرد شناختی مرتبط است.
غذاهای غنی از ویتامین D عبارتند از ماهی های روغنی مانند سالمون، ساردین، قزل آلای رنگین کمان آب شیرین، محصولات لبنی غنی شده و زرده تخم مرغ. برای افرادی که از رژیم گیاهخواری پیروی می کنند، منابع این ویتامین شامل شیرهای گیاهی غنی شده، غلات و انواع خاصی از قارچ است.
مقدار توصیه شده روزانه ویتامین D به شرح زیر است:
- نوزادان تا 12 ماه: 400 واحد بین المللی
- افراد یک تا 70 سال: 600 واحد بین المللی
- افراد بالای 70 سال: 800 واحد بین المللی
اگر 150 گرم ماهی آزاد قرمز بخورید، حدود 800 واحد بین المللی ویتامین D دریافت خواهید کرد. اگر کمبود ویتامین D دارید، پزشک ممکن است بیش از مقدار توصیه شده روزانه تجویز کند تا سطح ویتامین D خون شما به حالت عادی برگردد.
بسیاری از افراد سطح کافی ویتامین B12 را ندارند. این می تواند تولید انرژی را مختل کند و منجر به کم خونی و خستگی شود.
سطوح پایین ویتامین B12 بیشتر در افراد مسن، زنان باردار و شیرده، افراد مبتلا به اختلالات گوارشی مانند بیماری التهابی روده، افرادی که از داروهای خاصی مانند مهارکننده های پمپ پروتون استفاده می کنند و افراد مبتلا به اختلالات الکلی شایع است.
ویتامین B12 بیشتر در غذاهایی مانند گوشت، ماهی، لبنیات و تخم مرغ یافت می شود. بنابراین، افرادی مانند گیاهخوارانی که گوشت نمی خورند باید برای جلوگیری از کمبود ویتامین B12 مصرف کنند.
مقدار توصیه شده روزانه ویتامین B12 برای افراد بالای 4 سال 2.4 میکروگرم است. مقدار ویتامین B12 مورد نیاز زنان باردار و شیرده کمی بیشتر است. ماهی تن و سالمون حاوی ویتامین B12 هستند.