مجله اینترنتی گیمیس

حوله‌ها را هر چند وقت یک‌بار باید بشوییم؟

شاید شستن حوله ها بی اهمیت به نظر برسد، اما الیزابت اسکات، استاد زیست شناسی و مدیر مرکز بهداشت و نظافت خانه در دانشگاه سیمونز در بوستون، ایالات متحده، که به موضوع شستشوی حوله و راه های انتشار میکروب ها در خانه علاقه مند است، می گوید: «هر چیزی که روی پارچه است و می تواند به ما آسیب برساند، احتمالاً منشأ انسانی دارد».

بیش از هزاران نوع مختلف باکتری و همچنین ویروس ها و قارچ ها روی پوست ما وجود دارد. بیشتر این میکروب ها برای بدن ما مفید هستند. به عنوان مثال، آنها به محافظت از ما در برابر عفونت های باکتریایی مضر کمک می کنند، برخی از مواد شیمیایی روزمره را تجزیه می کنند و در توسعه سیستم ایمنی نقش دارند.

بیشتر باکتری های روی حوله ها همان باکتری هایی هستند که روی پوست ما هستند. علاوه بر این، این باکتری ها اغلب در محیطی که ما در آن زندگی می کنیم، مانند خانه یا محل کار، یافت می شوند.

هرچه بیشتر از حوله ها استفاده کنیم و مدت بیشتری خیس بمانند، شرایط برای رشد میکروب ها بهتر است.

برخی از باکتری های موجود بر روی حوله ها شامل گونه هایی از باکتری های استافیلوکوک و اشریشیا کلی هستند که معمولا در روده انسان یافت می شوند. باکتری های سالمونلا و شیگلا نیز می توانند در حوله ها وجود داشته باشند. این باکتری ها معمولا باعث بیماری های گوارشی مانند مسمومیت غذایی و اسهال می شوند.

برخی از باکتری ها معمولا بی ضرر هستند. اما تحت شرایط خاصی می توانند مضر باشند. به عنوان مثال، اگر این باکتری ها وارد زخم شوند، می توانند سم تولید کنند، یا اگر سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشند، می توانند باعث بیماری شوند.

پوست ما یک سد طبیعی در برابر عفونت است و اولین خط دفاعی ما در برابر باکتری ها و میکروب ها است. بنابراین، انتقال باکتری از حوله به پوست ما نباید خیلی نگران کننده باشد. با این حال، برخی مطالعات نشان می دهد که شستشو، مالش و خشک کردن بدن با حوله می تواند عملکرد محافظتی پوست را از بین ببرد و باعث آسیب پوست شود.

بزرگترین مشکل زمانی به وجود می آید که میکروب های مضر حوله هنگام پاک کردن دست ها به دست ما منتقل می شود و سپس با لمس دهان، بینی یا چشم، این میکروب ها وارد بدن می شوند.

باید به حوله هایی که برای پاک کردن دست ها استفاده می کنیم توجه بیشتری داشته باشیم. علاوه بر این، حوله های آشپزخانه که برای خشک کردن ظروف، دست ها و سطوح مختلف استفاده می شوند، می توانند منبع انتشار میکروب هایی باشند که باعث بیماری های ناشی از غذا می شوند.

اسکات گفت: عفونت های گوارشی ناشی از سالمونلا، نوروویروس و E. coli “همگی از طریق حوله منتقل می شوند.” تحقیقات همچنین نشان می دهد که ویروس هایی مانند Covid-19 می توانند تا 24 ساعت روی پارچه های نخی زنده بمانند. با این حال، انتقال از طریق تماس با سطوح آلوده به عنوان روش اصلی انتشار ویروس کرونا در نظر گرفته نمی شود.

سایر ویروس ها مانند ویروس Mpox (که از طریق تماس منتقل می شود) می توانند خطرناک تر باشند. به همین دلیل، مقامات بهداشتی توصیه می کنند که حوله یا ملحفه خود را با افرادی که به این ویروس آلوده هستند به اشتراک نگذارید.

تحقیقات همچنین نشان می دهد که ویروس پاپیلومای انسانی که معمولاً باعث زگیل می شود، می تواند از طریق تماس با حوله هایی که توسط دیگران نیز استفاده می شود، منتقل شود.

خطر انتقال بیماری از حوله های دستی قابل استفاده مجدد یکی از دلایلی است که بیمارستان ها و سرویس های بهداشتی عمومی از حوله های کاغذی یکبار مصرف و خشک کن دست استفاده می کنند. با این حال، هنوز مشخص نیست که کدام یک از این دو روش بهتر است.

share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Still hungry? Here’s more