آیا اسپرسو ضخیم ، تلخ و خالص را دوست دارید ، یا شیرینی و نرمی شیر و خامه را ترجیح می دهید و اسپرسو را به صورت لاته یا کاپوچینو می خورید؟ خرید اسپرسو قهوه این یک روال در زندگی شماست یا آیا پودرهای آماده مانند کاپوچینو و دیگران را ترجیح می دهید؟
در اینجا نگاهی به این سه نوشیدنی محبوب و ویژگی های آنها ارائه می شود. خواندن این امر به شما کمک می کند تا هماهنگ ترین تجربه را با سلیقه خود بهتر شناسایی کنید و انتخاب را هنگام سفارش در کافه آسان تر کنید.
گشت در تاریخ و منشأ سه نوشیدنی محبوب
تاریخ اسپرسو ، کاپوچینو و لاته در فرهنگ و صنعت ایتالیا یافت می شود. در اواخر قرن نوزدهم ، لوئیجی بارا از میلان اولین تولید کننده اسپرسو را ساخت و یک عصاره قهوه سریع با مکانیسم هایی برای عبور آب گرم فشار زیاد از طریق ذرات سنگ زنی ایجاد کرد. محصول این دستگاه یک قهوه ضخیم و سنگین با طعم و عطر و طعم قوی است که به عنوان اسپرسو شناخته می شود.
تقاضا و محبوبیت این نوشیدنی جدید در اوایل قرن بیستم در سراسر جهان رخ داد و دستگاه های خوردن اسپرسو تا دهه 1980 تقریباً مدرن بودند.
اگر مراقب باشید ، اسپرسو شما همیشه از این سه بخش تشکیل خواهد شد:
- لایه پایین یا قلب اسپرسو با رنگ قهوه ای تیره و طعم تلخ.
- لایه میانی یا بدنه اسپرسو در کارامل قهوه ای.
- لایه سطح غلیظ یا سنگفرش یا کارما ، که بر این اساس کیفیت اسپرسو و غلظت بالای کافه ها را ارزیابی می کند.
از آنجا که اسپرسو با فشار سریع و زیاد ذرات ریز با قهوه ساخته می شود ، ما آن را به عنوان یک نوشیدنی اوج می شناسیم. اما اسپرسو معمولاً در یک لیوان یا لیوان با حجم کم 1 تا 2 میلی لیتر (شات) سرو می شود. به همین دلیل می توان مقدار کافئین به دست آمده از آن را مدیریت کرد.
Cappuccino و بررسی مختصر
کاپوچینو ترکیبی خوشمزه و محبوب از شلیک اسپرسو ، شیر بافت و فوم شیر سنگین است. برای ساختن کاپوچینو ، باید این اجزای را به نسبت مساوی (یک سوم شیشه) مخلوط کنید تا این بافت خامه ای ایتالیایی اصلی را به سبک ایجاد کنید.
ریشه های کاپوچینو امروز ، یکی از محبوب ترین نوشیدنی های قهوه هیبریدی در جهان ، به نوزدهم و ایتالیا باز می گردد. نام کاپوچینو به زبان ایتالیایی به معنای “کلاه کوچک” است و به شباهت این نوشیدنی در راهبان کاپوچینو قرن هفدهم اشاره دارد که یک لباس قهوه ای را با کلاه سفید می پوشیدند. چند قرن بعد ، کلمه در ایتالیا به کلمه کاپوچینو تبدیل شد تا توضیحات مفصلی از نوشیدنی ، از جمله اسپرسو را در زیر شیر ارائه دهد.
بعداً نحوه ساخت کاپوچینو در ایتالیا ، با ساخت تولید کنندگان اسپرسو در اواخر قرن نوزدهم نیز توسعه می یابد ، کاپوچینو به روشی تبدیل می شود که امروزه می دانیم ، ترکیب اسپرسو ، شیر بخار و کف شیر.
Capuchino در دهه 1980 به یک نوشیدنی رایج در کافه های ایتالیایی تبدیل شده و با گسترش فرهنگ کافه به سرعت در سراسر جهان محبوبیت پیدا کرد.
کنار بگذارید و انجام دهید
لاته (کافه لاته) در ایتالیایی به معنای ورود است و می گوید که او به قرن هفدهم در اروپا بازگشت ، اما پس از اختراع Espressionism ، وی بسیار شناخته شده و محبوب بود.
نحوه تهیه لاته شامل اسپرسو و ترکیبی از شیر با یک لایه نازک از کف شیر است.
تفاوت بین لاته و کاپوچینو نسبت اجزای آنها است که بافت و قدرت متفاوتی به نوشیدنی نهایی می بخشد. در نسبت کاپوچینو اسپرسو ، شیر افتاده است و کف ضخیم شیر برابر است با یک سوم Kedara. اما برای تهیه یک لاته ، باید یک سوم شیشه اسپرسو و دو سوم را با شیر پر کنید و یک لایه ظریف و نازک از فوم شیر قرار دهید.
اینها همان نسبت ها و حجم بیشتری از شیر هستند ، که باعث می شود طعم لات به اندازه کاپوچینو قوی نباشد و احساس شیرینی از شیرینی به شما می بخشد ، که هم قدرت اسپرسو و هم نرمی بافت شیر دارد.
Latte ، البته تفاوت های دیگری با Cappuccino وجود دارد. ممکن است شما دیده باشید که باریست ها هنگام تهیه لاته در شیشه های بیشتر (2 میلی لیتر) و به میز خود ، به کاپوچینو در یک لیوان کوچک 2 میلی لیتر در خدمت کاپوچینو در یک لیوان کوچک 2 میلی لیتر دیده اید.
جالب است بدانید که آنچه شما به عنوان نام هنر لاته یا طرح های هنری کف لاته می دانید ناشی از بخار شیر است. این روش باعث ایجاد حباب های خوب زیادی در شیر داغ می شود. Barista ، با کاردستی خود ، این ریزگردها را بر روی لاته می ریزد تا رنگ سفید آنها نقش های مختلفی را در بین کرم قهوه ای ایجاد کند.
نکات ، نکات و توصیه ها
- وقتی کسی در مورد لاته ماکیاتو صحبت می کند ، به نوشیدنی مشابه نوشیدنی که ابتدا شیر را درون لیوان می ریزد ، اشاره می کند و سپس اسپرسو را اضافه می کند.
- ایتالیایی ها برای صرف صبحانه قهوه و نوشیدنی های بیشتر قهوه و لبنیات مانند لاته ، لاته ماکیاتو و کاپوچینو می نوشند.
- شیرین کردن دیررس برای شکر یا سایر شیرین کننده های ایتالیا محبوب نیست ، اما در برخی از کشورها از جمله ایالات متحده بسیار محبوب است.
- دستور العمل Cappuccino و Latte انعطاف پذیری زیادی دارد. اگر در شیر شیر مشکلی دارید ، اسپرسو خود را با گزینه های گیاهی مانند شیر سویا ، شیر نارگیل ، شیر بادام یا جو دوسر مخلوط کنید.
- علاوه بر افزایش انرژی و غلظت ، اسپرسو ، کاپوچینو و لاته نیز باعث افزایش کارایی ورزش شما و کاهش خطر بیماری هایی مانند دیابت و بیماری آلزایمر با آنتی اکسیدان های قوی خود می شوند.
- بعضی اوقات گروه های مختلف سیاسی برای خرد کردن یکدیگر قهوه نمی روند. به عنوان مثال ، برخی از سیاستمداران جمهوریخواه در ایالات متحده ، مخالفان لیبرال خود را “لاته خور” می نامند و در کانادا ، اواخر نوشیدنی های روشنفکران و قهوه ساده را به عنوان افراد محبوب می داند.
- تعادل اسپرسو ، کاپوچینو یا لاته را حفظ کنید ، زیرا بیش از حد مصرف کافئین با عوارضی مانند بی خوابی ، اضطراب و افزایش ضربان قلب همراه است.
حرف آخر
فرقی نمی کند که عاشق اسپرسو تمیز باشید ، نه یک طرفدار کاپوچینو یا روز خود بدون آزمایشگاه شب. اولین نیاز برای هر یک از این نوشیدنی های جذاب استفاده از قهوه تازه و با کیفیت است.
توصیه می کنیم برای خرید قهوه اسپرسو ، که اساس تمام نوشیدنی های محبوب است ، از کافه ریو بازدید کنید. به یاد داشته باشید که قهوه ریو اولین کافه مدرن ایرانی است که از پنج سال پیش به دلیل قهوه با کیفیت بالا شناخته شده است.