“من با تو می درخشم” – غذاهای ژاپنی بدون شک یکی از خوشمزه ترین غذاهای دنیاست. دنیای غذاهای ژاپنی یکی از متنوع ترین غذاهای دنیاست. با این حال، فراتر از طعم، حقایق و داستان های جالبی در مورد غذاهای ژاپنی وجود دارد که مردم از آنها اطلاعی ندارند.
در این مقاله 9 حقیقت شگفت انگیز در مورد غذاهای ژاپنی را به اشتراک می گذاریم که همه دوستداران غذاهای ژاپنی باید بدانند.
سوشی؛ غذایی با یک شروع ساده
امروزه سوشی یکی از شاخص های غذا و فرهنگ ژاپنی است. با این حال، جالب است بدانید که سوشیهایی که امروزه میخوریم، قرنها پیش با فرآیندی ساده برای نگهداری ماهی آغاز شد. این فرآیند شامل تخمیر ماهی با برنج، سرکه و نمک بود. زمان و نوآوری در غذاهای ژاپنی آن را به ترکیبی از برنج سرکه دار خوشمزه و ماهی تازه تبدیل کرده است.
امامی طعم پنجم ژاپنی ها
در سال 1908 دانشمند ژاپنی کیکونا ایکدا طعم پنجمی به نام اومامی را شناسایی کرد. این کشف نقطه عطفی در علم آشپزی بود. این طعم جدید گواهی بر سهم ژاپن در درک طعم های پیچیده ای است که می توانیم بچشیم. Umami در زبان ژاپنی به معنای “طعم مطبوع و لذیذ” است و می توان آن را خوشمزه یا لذیذ ترجمه کرد. طعم اومامی نزدیک به طعم گوشت پخته و آبگوشت یا سوپ گوشت توصیف می شود.
گوشت گاو واگیو؛ شاهکاری از مراقبت و پرورش گوشت مرغوب
جذابیت گوشت گاو واگیو در رنگ و طعم منحصر به فرد آن نهفته است. این طعم و شکل بی نظیر حاصل پرورش و مراقبت از این نژاد خاص گاو ژاپنی است. این گوشت جذاب نشان دهنده تعهد ژاپنی ها به کیفیت و کمال در پخت و پز است. خاصیت گوشت گاو واگیو این است که در دهان آب می شود و سیر نمی شوید.
رامن; غذای محبوب ژاپنی با ریشه چینی
اگرچه ناد رامن مترادف با غذاهای ژاپنی است، اما جالب است بدانید که ریشه رامن ژاپنی به چین برمی گردد. بر اساس برخی روایت های تاریخی، رامن محصول مهاجران چینی است که در شهرهای بندری ژاپن زندگی می کردند. مورخان غذا موافق هستند که رامن مدرن اقتباسی ژاپنی از سوپ رشته فرنگی گندم چینی است. اولین نمونه ثبت شده رامن در اوایل قرن بیستم در محله چینی یوکوهاما ثبت شد.
ماچا از چای تا بستنی
احتمالاً این روزها نام چای ماچا را شنیده اید، اما کاربرد ماچا در غذاهای ژاپنی بسیار گسترده تر از چای است. از چای سبز و ماچا لاته گرفته تا بستنی ماچا، ماچا روح نوآورانه غذاهای ژاپنی را به نمایش می گذارد. ماچا علاوه بر تبدیل مواد ساده، فواید زیادی برای سلامتی دارد.
چای ژاپنی؛ سفیر فرهنگ ژاپن
فرهنگ چای ژاپنی بسیار فراتر از چای معروف ماچا است. فرهنگ چای ژاپنی شامل انواع چای سبز است که هر کدام با استفاده از روش ها و طعم های منحصر به فرد تهیه می شوند. آنچه در مورد چای ژاپنی جالب است، فرهنگ سرو کردن آن برای مهمانان است. از دیگر چای های ژاپنی می توان به چای موگیچو که از دانه های جو برشته شده، واکوچا، چای سیاه و گوبوچا که از ریشه بیدمشک تهیه می شود، اشاره کرد.
خمیر میسو جهانی
خمیر میسو نقش بسیار مهمی در غذاهای ژاپنی دارد. خمیر میسو از تخمیر غلات به دست می آید و در سطح جهانی به عنوان یک غذای لذیذ ژاپنی شناخته می شود. جالب است بدانید که این خمیر انواع مختلفی دارد که از نظر رنگ، بافت و طعم بسیار با یکدیگر متفاوت هستند. این تنوع منعکس کننده منطقه تشکیل خمیر و سنت های آشپزی مناطق مختلف ژاپن است. خمیر میسو با طعم اومامی خود اهمیت غذاهای ژاپنی را به ما یادآوری می کند.
جعبه بنتو؛ جعبه های غذایی 1000 ساله
بنتو باکس یک غذای ژاپنی است که در یک جعبه چند قسمتی قرار می گیرد. پیدایش این جعبه ها به دوره کاماکورا و حدود 1000 سال پیش برمی گردد. جعبه های بنتو غذاهای متعادل و خوشمزه ای را ارائه می دهند که به زیبایی در ظروف قابل حمل چیده شده اند. بنتو باکسها نه تنها بخش مهمی از فرهنگ غذایی ژاپن هستند، بلکه در سراسر جهان نیز مورد توجه قرار گرفتهاند.
کیت کت بیش از 300 طعم در ژاپن دارد
به نظر شما کیت کت چند طعم دارد؟ 1، 2 یا 10؟ در ژاپن کیت کت 300 طعم دارد. از واسابی گرفته تا شیر چای و ساکه، تقریباً هر طعم کیت کت را خواهید یافت. طعم های نوآورانه نه تنها تمایل ژاپن به طعم های چالش برانگیز را نشان می دهد، بلکه از باز بودن فرهنگ غذایی نیز سخن می گوید.
طرز تهیه سوشی در خانه
تجهیزات مورد نیاز
تخته برش
چاقوی تیز
تشک سوشی بامبو (اگر در دسترس نیست، می توانید با دست رول کنید)
ظروف برای مواد مختلف
مواد مورد نیاز
برنج دانه کوتاه
نوری (کلم پیچ دریایی)
سرکه سوشی
شکر
نمک
ماهی یا غذاهای دریایی به انتخاب شما (مانند خرچنگ، میگو)
سبزیجات و میوه های تازه (آووکادو، خیار، هویج)
ادویه جات (کنجد، زیره سیاه)
مراحل مقدماتی
1 فنجان برنج را بشویید و آبکشی کنید. برنج را به مدت نیم ساعت در آب بگذارید.
برنج را با ۱ لیوان آب روی حرارت ملایم بجوشانید تا آب آن گرفته شود.
50 میلی لیتر سرکه، نصف قاشق غذاخوری شکر و کمی نمک را گرم کرده و به برنج اضافه کنید. بگذارید خنک شود.
یک چراغ روی حصیر بامبو قرار دهید. برنج را به طور مساوی روی قسمت بالایی پخش کنید و در اطراف لبه ها کمی فاصله بگذارید.
ماهی و سبزیجات (آووکادو، خیار، هویج) را به صورت نوارهای نازک برش دهید و به طور یکنواخت روی برنج بچینید.
با حصیر سوشی با دقت و محکم بپیچید. مراقب باشید که مواد را به هم فشار ندهید.
با یک چاقوی تیز رول را به قطعات مساوی برش دهید. برای تمیزتر شدن برش ها بهتر است چاقو را خیس کنید.
با کنجد برشته شده یا زیره سیاه تزیین کنید. می توانید از ادویه های مورد علاقه خود نیز استفاده کنید.
سوشی را با سس های مختلف مانند سس سویا سرو کنید.
طرز تهیه رامن در خانه
تجهیزات مورد نیاز
گلدان
تخته برش
چاقوی تیز
ملاقه
مواد مورد نیاز
رشته فرنگی رامن
عصاره مرغ یا گوشت
سس سویا
زنجبیل تازه
سیر
پیازچه
تخم مرغ آب پز
سبزیجات تازه (مانند اسفناج یا قارچ)
گوشت (مرغ، گوشت گاو یا خوک)
مراحل آماده سازی:
در یک قابلمه، آب مرغ یا گوشت را با کمی آب بجوشانید.
سس سویا، زنجبیل خرد شده و سیر له شده را اضافه کنید.
اجازه دهید طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند.
نودل رامن را طبق دستورالعمل بسته در آب بجوشانید و آبکشی کنید.
رشته فرنگی ها را کنار بگذارید.
پیاز را خرد کنید.
تخم مرغ را بجوشانید و از وسط نصف کنید.
سبزیجات و گوشت را آماده کرده و در صورت لزوم تفت دهید.
رشته فرنگی ها را در ظرفی بریزید.
رشته ها را با آبگوشت داغ می ریزند.
تکه های گوشت و سبزیجات را اضافه کنید.
با تخم مرغ آب پز و پیازچه خرد شده تزیین کنید.
می توانید با سس کنجد و چیلی طعم دار کنید.
با چاشنی ها و چاشنی های دلخواه سرو کنید.
منبع: عصر ایران